Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Чи загрожує українцям нестача цукру: експерти дали відповідь

У 2021 році з вирощеного українського цукрового буряку вдалося виробити 1,4 мільйонів тон цукру.

Фото Агрополіт.

Чи загрожує українцям нестача цукру: експерти дали відповідь

За словами експертів, виробленого цукру вистачить, щоб спокійно і навіть з запасом перекрити річну потребу України в цукрі

У 2021 році з вирощеного українського цукрового буряку вдалося виробити 1,4 млн т цукру, що на 44% перевищує показник попереднього року.

Про це повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу (УКАБ).

«Виробленого цукру вистачить, щоб спокійно і навіть з запасом перекрити річну потребу України в цукрі. А з врахуванням того фактору, що частина населення України тимчасово виїхали за кордон, то й фонд споживання також зменшився і, відповідно, перехідний залишок збільшується», - наголосили в УКАБ.

Через 4 місяці в Україні розпочнеться новий сезон цукроваріння для забезпечення потреб українців.

Окрім того, за словами експертів, вже закінчується посів цукрового буряку цього літа і станом на 2 червня 2022 року вже засіяно 181 тис. га, що становить 80% посівних площ попереднього року.

Зазначається, що вже через 4 місяці в Україні розпочнеться новий сезон цукроваріння для забезпечення потреб українців.

«Однак на фоні війни в Україні спостерігається ажіотажний попит на базові харчові продукти. Кожна родина намагається створити запас продукції не на один місяць, побоюючись нестачі харчових продуктів і можливого зростання цін. Своєю чергою підвищений попит може призвести до зростання цін», - підкреслили аналітики.

Останні новини: 

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel