Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Пілот збитого Су-25 зізнався, що вагнерівець, і назвав зарплату – Бутусов

Українські військові збили літак і взяли в полон пілота.

Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces / Facebook (ілюстративне).

Пілот збитого Су-25 зізнався, що вагнерівець, і назвав зарплату – Бутусов

Взятий в полон є найманцем приватної військової компанії Вагнер та бере участь у війні проти України

Захоплений у полон військовими 72-ї бригади льотчик російського штурмовика Су-25 розповів, що бомбардував мирні міста в Україні. Про це написав у Facebook головний редактор «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов, інформує видання «Гордон».

18 червня військові 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців повідомили, що збили із ПЗРК «Ігла» російський літак Су-25 і взяли в полон пілота. Коли це сталося, українські військові не уточнили. За даними Бутусова, літак збили того ж дня, 18 червня, але у зведеннях Генштабу ЗСУ про втрати Росії 18-го та 19 червня інформації про нього немає. Можливо, Генштаб ще перевіряє дані про літак, можливо, його уразили раніше – у зведеннях за 16-те та 17 червня вказано збиті літаки.

За даними Бутусова, полонений льотчик – майор ПКС РФ Андрій Володимирович Федорчуков, який на допиті зізнався, що є найманцем приватної військової компанії «Вагнер» та бере участь у війні проти України за зарплату 205 тис. руб. (приблизно 100 тис. грн) на місяць.

«Федорчуков на допиті показав, що ціллю його атаки був ротний опорний пункт ЗСУ. Раніше він здійснював вильоти на бомбардування українських міст», – написав журналіст.

 

 

 

Бутусов зазначив, що у Федорчукова був із собою навігатор Garmin та смартфон із програмою «Пронебо», щоб мати точнішу навігацію, ніж бортові навігаційні засоби ПКС РФ.

На думку журналіста, дані, які надав полонений, свідчать про те, що в російської авіації великі проблеми з навігацією, а також про те, що через великі втрати бойових літаків і вертольотів ЗС РФ почали наймати льотчиків, яких у них уже бракує.

«Зрозуміло, полонений найманець «Вагнера» – це важливий приз... Федорчуков дуже сподівається на обмін – він розуміє, що є найманцем, і його можуть не виставити на обмін, і він може постраждати за свої злочини. До вагнерівців в Україні особливий рахунок, у цих руки по лікоть у крові, вони фахівці з убивства мирних жителів», – додав Бутусов.

Читайте також: Десантники рашистів уже нездатні воювати самостійно, їх «перемішують» з «вагнерівцями»- Генштаб ЗСУ

Telegram Channel