Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У місті на Волині влаштували брифінг для журналістів (Фото)

Про актуальне - наживо

Фото volodymyrrada.gov.ua.

У місті на Волині влаштували брифінг для журналістів (Фото)

У Володимирі міський голова Ігор Пальонка поспілкувався з журналістами місцевих ЗМІ і відповів на актуальні питання про життя громади в умовах воєнного стану

Про це повідомляє  сайт міста. Тут подано повний текст інформаційної зустрічі:

– Президент України дав доручення прикордонним областям перевірити готовність до можливого вторгнення з боку Білорусії. Чи проводились у зв’язку з цим у місті якісь заходи? 

– За усі ці процеси у першу чергу  відповідають спецслужби, адже без військових та територіальної оборони лише з одним добровольчим формуванням територіальної громади ми нічого не зробимо. Тому будемо виконувати ті накази та рекомендації, що передбачені планом оборони області та міста. У мене як у керівника громади також є відповідна інструкція щодо того, що я повинен робити в «час Ч», тому певні напрацювання уже є й особисто контролюю усі документи та матеріали, які потрібно знищити на випадок вторгнення у місто.

– Читачі цікавляться чи передбачене якесь поліпшене харчування для військових, які перебувають на лікуванні у нашому медзакладі?

– На нещодавній нараді з представниками ТМО говорили про те, що потрібно зробити, аби забезпечити в лікарні належні умови для військових. У керівниці ТМО є пропозиції щодо поліпшення харчування, яке будуть забезпечувати підприємці або ж фінансуватимемо із місцевого бюджету. Особисто відвідував медзаклад, аби подивитись в яких умовах перебувають військові. Наразі вони проходять лікування у відділенні терапії, яке минулого року було відремонтоване, тож щодо умов претензій немає, а на рахунок харчування рішення буде прийняте найближчими днями.  

 

 – У соцмережах активно обговорюється питання громадських вбиралень. Людей цікавить де саме будуть встановлені два біотуалети, які передала місту благодійна організація?

– Один з цих туалетів буде встановлений у парку «Слов’янський», а другий у центральній частині міста. Нагадаю, що іще два біотуалети нещодавно встановлено біля парку на річці Риловиця та на міському пляжі і є побажання мешканців щодо вбиральні у сквері військового містечка. Тому розглянемо таку можливість. Обслуговуватиме дані вбиральні комунальне підприємство «Полігон».

– Шквал негативу у соцмережах викликали світлини з випускниками духовної семінарії УПЦ, що знаходиться у нашому місті…

– Так, це фото справді викликало багато негативу як в нашій громаді, так і за її межами. Як на мене, то у  такий час виставляти це напоказ дуже недоречно. Планую провести перемовини з представниками місцевої єпархії, аби почути їхню думку.

Проте свою позицію мають відстоювати й самі парафіянин, адже навіть якщо депутати рішенням сесії міської ради заборонять московський патріархат у громаді, то де є гарантія, що воно буде виконуватись?

Спілкувався з керівниками громад, які уже прийняли такі політичні рішення, проте виявилось, що на ділі вони не виконуються, бо немає належної підтримки жителів, котрі не хочуть переходити в українську церкву.

Тож тут, у першу чергу, все залежить від волі мешканців.

 

 

– Військові адміністрації прикордонних міст заборонили людям перебувати у лісах. Чи заборонено це і у нашому районі?

– Поки що наш район не потрапив у цей перелік, але справді є рекомендація не відвідувати ліси.

– Торік восени був закуплений дитячий майданчик для парку «Слов’янського». Чи буде він встановлений цього року?

– Дав доручення управлінню інфраструктури встановити найближчим часом даний дитячий майданчик, тож уже в липні дітлахи бавитимуться у новій ігровій зоні парку «Слов’янського».

– Чи плануються якісь заходи з нагоди Дня міста?

– Заходів буде мінімум і без гучних святкувань. Проведемо кілька акцій на підтримку Збройних сил і ще декілька тематичних заходів, про які повідомимо згодом.

Останні новини:

Telegram Channel