Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У селищі на Волині недостатньо фахівців, які мали б захищати права дітей

Суд зобов'язав найняти більше працівників у Службу у справах дітей.

Фото Pixabay.

У селищі на Волині недостатньо фахівців, які мали б захищати права дітей

Волинський окружний адміністративний суд задоволив позов Камінь-Каширської окружної прокуратури про визнання протиправною бездіяльності Маневицької селищної ради та зобов'язання органу місцевого самоврядування привести у відповідність до вимог чинного законодавства штатну чисельність Служби у справах дітей виконавчого комітету селищної ради

Прокурори з'ясували, що нинішня штатна чисельність Служби, яка є координатором і організатором процесів забезпечення прав дітей, захисником та представником прав дитини, налічує усього дві штатні одиниці, хоча згідно вимог Закону мала би налічувати щонайменше шість (з розрахунку один працівник на тисячу дітей).

Така кількість працівників не в змозі забезпечити у повній мірі роботу із соціально-правового захисту дітей – мешканців територіальної громади.

Суд зобов'язав селищну раду привести штатну чисельність відділу до вимог чинного законодавства.

За втручання прокуратури суд зобов'язав селищну раду привести штатну чисельність відділу до вимог чинного законодавства.

З аналогічним позовом – про визнання протиправною бездіяльності Ковельської міської ради та зобов'язання її привести у відповідність до вимог Закону штатну чисельності працівників Служби у справах дітей виконавчого комітету – звернулася до суду і Ковельська окружна прокуратура.

Позов перебуває на розгляді у суді.

Останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Джерело: Пресслужба Волинської обласної прокуратури.
Telegram Channel