Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Полонений окупант розповів СБУ, як обстрілював мирних людей у Маріуполі та чому вторгся до України

Наразі правдивість його свідчень перевіряють співробітники СБУ.

Скріншот з відео.

Полонений окупант розповів СБУ, як обстрілював мирних людей у Маріуполі та чому вторгся до України

Як зізнається загарбник, командири казали, що треба діяти на випередження, бо їм відома навіть дата «нападу» нашої держави на рф - 26 лютого

Полонений окупант розповідає про те, як обстрілював мирних людей у Маріуполі та чому вторгся до України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«23 числа получили приказ о высадке на территории Украины. 24 февраля высадились. Аргументировали это тем, что 26 февраля Украина должна была напасть на нас. И что этой высадкой мы пресекли нападение», - розповідає він слідчим СБУ.

Нам давали координаты, мы по ним работали. Выпустили по всему городу где-то около 400 мин.

Щоправда, після того, як окупант потрапив у полон, він «різко» змінив своє ставлення. Уродженець Криму, як і багато солдатів до нього, говорить СБУ, що нібито «не знав» куди вони їдуть і які саме об’єкти обстрілюють.

Коли їх повернули до місця дислокації у березні, його взвод у повному складі підписав рапорти-відмови від участі у «спецоперації». Але командування їх проігнорувало і знову відправило в Україну.

І вже після цього солдат, який нібито «відмовився» продовжувати війну – здійснив по українському Маріуполю близько 400 мінометних обстрілів! І знову ж таки - «нічого не знав» про це.

«Нам давали координаты, мы по ним работали. Выпустили по всему городу где-то около 400 мин», - розповідає окупант.

Наразі правдивість його свідчень перевіряють співробітники СБУ. Уся інформація від «асвабадітєля» детально вивчається і буде долучена до кримінального провадження за фактом російської агресії проти України та використана у міжнародних судових інстанціях.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel