Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині облаштували сквер пам'яті загиблих Героїв  (Фото)

Вічна пам'ять!

Фото Суспільне.

На Волині облаштували сквер пам'яті загиблих Героїв (Фото)

У селі Підгайці Луцького району облаштували парк пам’яті жителям громади, які загинули за роки війни з росією

Поблизу Меморіалу вічної слави рідні загиблих висадили кущі калини та розмістили іменні таблички полеглих воїнів.

Усього в сквері висадили 12 кущів, – розповіла Суспільному директорка Центру культури, туризму, молоді та спорту Підгайцівської сільради Тетяна Ковжук.

Як розповіла мама загиблого у вересні 2014 року Сергія Писарука Алла Писарук, на честь якого висадили калину, така акція – це пам'ять і шана для загиблих волинських воїнів.

Ми посадили на могилках калину, проти його могили, щоб він бачив та посадили біля хати.

Жінка говорить: її сину було 28 років, у військового залишилася дитина.

«Пішов кулеметником, а потім сів на МАЗ. Він в техніці дуже добре розбирався, бо працював слюсарем тут. 4 вересня він відвозив полковника. Туди поїхав добре, а назад його розстріляли на блок-посту. Є внук у нього, радує, що є дитиночка», – каже Алла Писарук.

Калину посадили в сквері також у пам'ять про загиблого Василя Кальчука з села Новокотів Підгайцівської громади. Чоловік загинув 11 березня 2022 року в Київський області, – розповіла сестра бійця Василина Тендюк.

«Ми посадили на могилках калину, проти його могили, щоб він бачив та посадили біля хати», – зазначила волинянка.

Мама воїна Надія Кальчук говорить: сина призвали 24 лютого, і він одразу поїхав у Володимир. Куди втрапив далі – рідні не знають.

«Дзвонив одразу, зв’язувався. До 9-го числа ще дзвонив до нас, а потім зв’язок перервався і сказали, що безвісти пропавший. Ми ще чекали, думали, що десь живий остався», – додала жінка.

Упродовж восьми років у російсько-української війни загинули 19 чоловіків-воїнів із Підгайцівської громади, – повідомила директорка Центру культури, туризму, молоді та спорту Підгайцівської сільради Тетяна Ковжук.

«На той час, коли ми це започаткували, в нас було 12, а на сьогодні уже 19 хлопців. Ми будемо продовжувати це все. Ми заклали цей парк, і в нас є ідея поставити лавочки і коли розпуститься калина, вона своїми вітами обійме тих, хто буде сюди приходити», – каже працівниця сільради.

На виготовлення пам’ятних табличок витратили три тисячі гривень із бюджету сільської ради, а саджанці калини передав благодійник, – додала Тетяна Ковжук.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel