Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ходять чутки, що Зеленський може позбавити громадянства Коломойського

У Коломойського така репутація на Заході, що їй вже нічого не страшно.

Фото: Відкриті джерела.

Ходять чутки, що Зеленський може позбавити громадянства Коломойського

І це найкраща новина з усіх можливих

Сергій ФУРСА, інвестиційний аналітик Dragon Capital

По-перше, це означає справжню деолігархізацію, бо наступної миті за Коломойським прилетить у Польщу спеціальний літак ФБР, а «Укрзалізниця» залюбки доставить його в Перемишль. Кажуть, у потягах УЗ нині шикарна кава. Зараз американському правосуддю не дає дістатися до Бєні стаття української Конституції, яка не дозволяє видавати своїх громадян іншим країнам. А от видавати американському правосуддю громадян Ізраїлю чи Швейцарії ми можемо. І от зараз цікава історія, що вилетіти прямо з України хоч кудись просто неможливо і для того, щоб дістатись безпечних юрисдикцій, потрібно спочатку виїхати в країну, яка відразу видає американцям потенційного волонтера Коломойського.

А по-друге, якщо Ігор Валерійович полетить розважатися в Штати, то звідти, здається, на знак вдячності, можуть за це прислати ще як мінімум 20 Himars, які вже будуть розважати росіян по всьому фронту. Добра угода вийде. А якщо поторгуватися, то можна і пару ракет далекобійністю 300 км на додачу отримати. Тож вийде, що олігарх із Дніпра нарешті знову стане патріотом і допоможе таки помацати на міцність кримський міст.

І ні, це не спроба Коломойського уникнути закону про олігархів. Бо Закон про олігархів не робить різниці між громадянами України і громадянами інших країн. Вчіть матчастину.

І ні, це не спроба Коломойського уникнути закону про олігархів. Бо Закон про олігархів не робить різниці між громадянами України і громадянами інших країн. Вчіть матчастину.

Дивують люди, які кажуть, що то хитрий план Коломойського уникнути закону про олігархів у той час, коли той самий Коломойський цього закону не боїться, ба більше, він його активно опрацював. Бо цей закон становить загрозу хіба що репутації людини на Заході. А у Коломойського така репутація на Заході, що їй вже нічого не страшно. Саме тому він так активно і просував той закон, щоб зрівняти рахунок.

І ні, це не спроба Ігоря Валерійовича уникнути відповідальності від українського правосуддя. Бо з українським правосуддям пан Коломойський вміє працювати і так. А для українського суду байдуже, знов-таки, чи ти громадянин України, чи громадянин Ізраїлю.

І ні, Коломойський сам би ніколи не поставив під загрозу власне українське громадянство. Бо воно є тим єдиним, що рятує його від Дяді Сема.

Читайте також: ««Жахливий злочин РФ». Що стоїть за масовим вбивством полонених азовців в Оленівці та публікацією відео з тортурами військового ЗСУ».

Telegram Channel