Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Львові два місяці рятували немовля, народжене з вагою 650 г

Лікарі виходили дитинку вагою 650 грам (Фото ілюстративне).

Фото clutch.

У Львові два місяці рятували немовля, народжене з вагою 650 г

Хлопчик народився на 28-му тижні з безліччю захворювань

За словами лікарів Першого медичноо об’єднання Львова, коли мама Оленка виношувала двійню, то на останніх тижнях вагітності захворіла коронавірусом. Після хвороби вона дізналася, що у першого хлопчика Данилка було багатоводдя, а Сашко був без води затиснутий під ребрами, з викривленими ніжками і грудною кліткою. Діти народилися на 28-му тижні — Данилко із вагою 1050 грам, а Сашко з вагою всього 650 грам. Данилко прожив 13 днів, однак, на жаль, помер, інший хлопчик вижив, пише ЛьвівМедіа.

Хлопчик набирає вагу та росте під наглядом львівських лікарів.

Сашка виходжували два місяці у реанімації, йому було діагностовано сепсис, дихальні розлади та пневмонію. А коли, здається, вже все було позаду, і немовля перевели у відділення педіатрії, то вже там медики діагностували важке захворювання — остеомієліт, тож Сашко повернувся назад до реанімації.

Проте після повторного надходження до педіатрії в дитини діагностували пізню анемію недоношених, ретинопатію недоношених і незрілість усіх систем. Оперативні втручання з приводу пахових гриж та ретинопатії він пережив мужньо. І зараз, після лікування, хлопчик набирає вагу та росте під наглядом львівських лікарів.

Telegram Channel