Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Стало відомо, скільки українців вважають себе вірянами ПЦУ і яка частка підтримує московський патріархат

Щоразу більше наших співвітчизників переходять у Православну церкву України.

Фото Pixnio.

Стало відомо, скільки українців вважають себе вірянами ПЦУ і яка частка підтримує московський патріархат

Понад 50% громадян нашої держави вважають себе вірянами Православної церкви України, лише 4% – Української православної церкви московського патріархату

Як свідчать результати опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології 72% респондентів ідентифікують себе як православних, передає УНН.

.«Загалом 54% серед усіх респондентів зараховують себе саме до Православної церкви України. Лише 4% зараз ідентифікують себе з Українською православною церквою московського патріархату. Також ще 14% вважають себе просто православними, без конкретизації патріархату», – ідеться у повідомленні.

Частка тих, хто ідентифікує себе із Православною церквою України, зросла з 42% до 54%.

Як зазначили, порівняно з 2021 роком частка тих, хто ідентифікує себе із Православною церквою України, зросла з 42% до 54%. Натомість з 18% до 4% знизилася частка тих, хто ідентифікує себе з Українською православною церквою московського патріархату.

Після православ’я найбільше респондентів ідентифікували себе як атеїстів (10%) і греко-католиків (8%). 

У всіх регіонах найбільше людей ідентифікують себе з православ’ям, а також – саме з Православною церквою України (від 59% у центрі до 42% на сході). З Українською православною церквою московського патріархату ідентифікують себе 3-6% залежно від регіону (навіть на сході і півдні – лише 5-6%). 

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel