Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Суд оголосив вирок окупанту, який поцілив із танка у багатоповерхівку в Чернігові

Суд засудив загарбника до 10 років позбавлення волі.

Фото Суспільне.

Суд оголосив вирок окупанту, який поцілив із танка у багатоповерхівку в Чернігові

Деснянський районний суд у місті Києві виніс вирок російському танкісту Михайлу Кулікову

Окупант у лютому цього року розстріляв з танка багатоповерхівку на околиці Чернігова.

Воєнний злочинець отримав 10 років позбавлення волі та має сплатити 26 тисяч гривень процесуальних витрат. Про це повідомляє «Суспільне».

8 серпня Деснянський районний суд виніс вирок  російському танкісту Михайлу Кулікову, який у лютому поцілив у багатоповерхівку на околиці Чернігова. Суд засудив окупанта до 10 років позбавлення волі, окрім того загарбник має відшкодувати процесуальні витрати у сумі 26 600 гривень.

Снаряд, випущений ним, влучив у квартиру на 10 поверсі, знищив вітражне вікно у кімнаті, вікно у кухні, балкон, пошкодив перекриття підлоги, стелі балкона та кухні, міжкімнатну перегородку, а також газовий котел та радіатори опалення.

Російських танкістів Кулікова та Щьоткіна взяли в полон українські військові ще 26 лютого на околиці Чернігова. У підозрі йдеться про те, що перед цим Щьоткін їхав на танку вулицею Кільцевою у Чернігові у напрямку Олександрівки. Він віддав наказ Кулікову розвернути башту танку та вистрілити по житловому багатоповерховому будинку. 

Куліков наказ виконав. Снаряд, випущений ним, влучив у квартиру на 10 поверсі, знищив вітражне вікно у кімнаті, вікно у кухні, балкон, пошкодив перекриття підлоги, стелі балкона та кухні, міжкімнатну перегородку, а також газовий котел та радіатори опалення.

Раніше під час засідань суду підсудний заявив, що «дуже розкаюється» і «просить пробачення у бабусі, яку налякали».

«Катерино Миколаївно, власниця квартири, відповідно, приношу свої вибачення. У жителів України прошу вибачення, що так ось вторглися сюди. Це було неправильно з нашого боку», – продемонстрував «каяття» окупант.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel