Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Рівному дівчат щеплюватимуть від вірусу папіломи

Повний курс вакцинації від вірусу папіломи людини — це три дози вакцини з інтервалом до шести місяців.

Фото Суспільного.

У Рівному дівчат щеплюватимуть від вірусу папіломи

Вакцинація стартує 1 вересня. Наразі розпочали реєстрацію на неї

У Рівному оголосили реєстрацію на щеплення від вірусу папіломи людини. Як інформують у Facebook Рівнеради, вакцинуватимуть за гроші міського бюджету дівчаток віком 9-14 років, передає Суспільне Рівне.

За повідомленням міської ради, рак шийки матки у жінок зумовлює вірус папіломи людини. Щоб запобігти цьому і зберегти репродуктивне здоров'я, у Рівненській міській громаді оголосили вакцинацію.

Основним профілактичним заходом раку шийки матки є проведення дівчаткам у віці 9-14 років вакцинації проти захворювань, що спричиняються вірусом папіломи людини. 

«Основним профілактичним заходом раку шийки матки є проведення дівчаткам у віці 9-14 років вакцинації проти захворювань, що спричиняються вірусом папіломи людини. Важливим є проведення вакцинації до початку статевого життя, так як потенційний ефект вакцини зменшується із зростанням кількості статевих партнерів», — зазначено в дописі.

Повний курс вакцинації від вірусу папіломи людини — це три дози вакцини з інтервалом до шести місяців.

Згідно з повідомленням, у Рівненській громаді вакцину для дівчаток зазначеного віку закупили за кошти міського бюджету. Це стало можливим завдяки перемозі відповідного проєкту в конкурсі на Громадський бюджет Рівного.

Вакцинація стартує 1 вересня. Наразі розпочали реєстрацію на неї.

Записатися на щеплення і отримати детальнішу інформацію можна у центрі надання амбулаторної допомоги Рівненського міського пологового будинку. Контактні телефонні номери: 097 971 51 71, 093 033 88 06 та 62-97-28.

Читайте також: «На Волині зростає кількість інфікованих коронавірусом: де фіксують найбільше хворих»

Реклама Google

Telegram Channel