Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Народила першу дитину у 70!

Здається, вони ще й досі не вірять у своє щастя, за яке боролись 54 роки.

Фото із сайту bangladesh.postsen.com.

Народила першу дитину у 70!

В Індії жінка на ім’я Чандраваті Деві народила первістка після 54 років шлюбу та десятиріч спроб завагітніти, починаючи з 1968-го

Разом із чоловіком Гопічандом вони стали батьками за допомогою штучного запліднення – ЕКЗ. Малюк вагою 3,5 кг з’явився на світ минулого тижня.

Як пише New Indian Express, мама і дитина почуваються добре. Близько півтора року тому Гопічанд звернувся до спеціалізованого центру через свого родича. І після третьої спроби ЕКЗ його дружина завагітніла.

«Сльози щастя знову і знову текли з очей Чандраваті. Тепер діти після ЕКЗ мають стати рівними з усіма у світі. Щасливий, що нам вдалося продовжити рід, оскільки я єдиний син у сім’ї Наїну Сінгха», – сказав 75-літній батько.

Зазначається, що пара використала свою останню спробу, оскільки нові закони, які набули чинності з червня 2022-го, забороняють робити ЕКЗ жінкам, яким понад 50 років.

Пара використала свою останню спробу, оскільки нові закони, які набули чинності з червня 2022-го, забороняють робити ЕКЗ жінкам, яким понад 50 років.

«У країні зафіксовано лише кілька випадків появи спадкоємців у цьому віці. Ймовірно, це перший у Раджастхані, коли у 75-річного чоловіка та 70-літньої жінки народилася дитина», – сказав експерт із ЕКЗ доктор Панкадж Гупта.

 

 Наша довідка. ЕКЗ – екстракорпоральне запліднення (або штучне запліднення, in vitro fertilisation), здійснюване під контролем фахівців поза організмом жінки. Процедура є ефективним способом лікування безпліддя і відноситься до групи допоміжних репродуктивних технологій. Передбачає злиття сперматозоїда з яйцеклітиною в лабораторних умовах. Особливості процесу визначаються заздалегідь відповідно до стану здоров’я партнерів і на підставі попереднього дослідження. Тому штучне запліднення технічно є складною медичною мікроманіпуляцією, що вимагає участі лікарів і попереднього дотримання рекомендацій репродуктологів.

Уперше успішне ЕКЗ було проведено понад 45 років тому у Великобританії. В результаті на світ з’явилася дівчинка Луїза Браун. Після чого в різних країнах, в тому числі в Україні, було народжено понад 4,5 мільйона дітей, зачатих за допомогою ЕКЗ.

Лана ЛИСИЦЯ.

Читайте також: «У Польщі затримали вісімдесятирічну жінку з 5 кг героїну у валізі».

Реклама Google

Telegram Channel