Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волинь прибуло обладнання для зберігання вакцин

Фото: ВОЦКПХ.

На Волинь прибуло обладнання для зберігання вакцин

Обладнання закуплено Міністерством охорони здоров’я України у рамках спільного проєкту зі Світовим банком та у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), який доставив його в Україну.

Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб отримав – 5 холодильників з льодовим захистом та 1 морозильну камеру з акумуляторами холоду. Дане обладнання дозволить надійно зберігати вакцини, зокрема проти COVID-19, забезпечуючи дотримання «холодового ланцюга». Зберігання вакцин – це найтриваліший з етапів «холодового ланцюга», дотримання якого передбачено затвердженим МОЗ України порядком. Закуплена техніка має автономну здатність підтримувати необхідну температуру, тож навіть за відсутності енергопостачання вакцини надійно зберігатимуться упродовж тижня. 

Передбачено також створення системи віддаленого моніторингу температурних показників зберігання вакцин,  встановлення та обслуговування обладнання, навчання спеціалістів для максимально ефективного використання нових можливостей «холодового ланцюга». 

Закуплена техніка має автономну здатність підтримувати необхідну температуру, тож навіть за відсутності енергопостачання вакцини надійно зберігатимуться упродовж тижня.

Розвезення здійснювало ДП «Укрвакцина» – ключовий логістичний оператор за цим проєктом.

ДОВІДКОВО. Загалом проєкт Світового банку передбачає постачання та встановлення значної кількості обладнання для забезпечення «холодового ланцюга» для зберігання вакцин. Серед них: холодильники з камерою для льоду для зберігання вакцин, морозильні камери для вакцин з акумуляторами холоду, комбіновані холодильники з камерою для льоду для зберігання вакцин та морозильними камерами з акумуляторами холоду, електронні реєстратори температури холодильника з внутрішнім датчиком, із запрограмованою сигналізацією та дисплеєм для моніторингу умов зберігання вакцин у холодильниках. 

Постачання іншого, передбаченого договором, обладнання в Україну триває.

Читайте також: На Волині - спалах гепатиту А: захворіла велика сім’я з дітьми.

Реклама Google

Telegram Channel