Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Найдавніша карта  в Україні  зображена на...

Ця мапа зображена ще 17 тисяч років тому (!).

Фото із сайту ukr.net.

Найдавніша карта  в Україні  зображена на...

... щоб дати відповідь на це запитання, ми насамперед маємо повторити завдання  туру №25

Що поробиш – такі умови нашої інтелектуальної вікторини. Отож:

«Гранатобуз із секретом-25»

 

 Дивлячись на це зображення, ви маєте упізнати тварину, фото якої ми і заховали. Підказка: цей звір безпосередньо посприяв створенню малюнка.

Що за тварина знаходиться у гранатобузі?

Це не просто малюнок (дивіться світлину) – це схема зображення місцевості, яка була знайдена під час археологічних розкопок біля села Межиріч на сонячній Черкащині. І створена вона на... уламку бивня мамонта. Як стверджують археологи, сталося це близько 17 тисяч років тому (!). І, можливо, це найдавніша карта, знайдена на території України.

А слово-відповідь «мамонт» ми отримали від 11 наших учасників. Проте переможців має бути лише два. Тому знову вдалися до жеребкування. І завдяки директору Опорного закладу «Купичівський ліцей» Турійської селищної ради Ковельського району Волинської області Олександрові Гончаруку переможцями туру стали двоє волинян – Віта Бобко із села Затурці Володимирського району і  Юрій Харченко з Ковеля. Від їхнього імені ми перекажемо по 100 гривень для наших доблесних ЗСУ.

Переможцям туру – респект, а нам час шукати нових інтелектуальних волонтерів.

«Гранатобуз із секретом-27»

Сьогодні ми заховали снаряд. Небезпечний, хоч і не вибуховий. Скажімо, раніше на Поліссі запускали його завдяки предметам із найневибагливішого дерева. А «виготовляли» цей снаряд або з деревини (чого варті штучки, якими закривали бочки з вином), або з однієї із частин... чобота чи навіть з предмета, де захована риба.  Буває білого, синього, оранжевого і чорного кольорів. Останній – найпопулярніший. До речі, перед запуском цей снаряд бажано покласти на кілька годин у холодильник.

Що за предмет ми заховали у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 13 листопада (включно) на електронну адресу [email protected] або у вигляді sms-повідомлення на номер 0672829775, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я і прізвище (наприклад: «Гранатомет» (Галина Гармата)).

Слово-відповідь треба надіслати до 13 листопада (включно) на електронну адресу [email protected] або у вигляді sms-повідомлення на номер 0672829775.

Цей номер і братиме участь у щотижневому жеребкуванні при розіграші призових волонтерських 200 гривень (100 – від газети «Волинь» і 100 – від «Цікавої газети на вихідні»), якщо правильних відповідей буде більше, як одна. Ці кошти ми перекажемо на допомогу українській армії, зазначивши ваше ім’я як волонтера-благодійника. 

Смерть російським окупантам і їхнім посіпакам!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також на volyn.com.ua: «Просив гроші на операцію: на Волині оперативники затримали столичного шахрая».

Реклама Google

Telegram Channel