Курси НБУ $ 39.67 € 43.08
Поліцейські вивезли з–під обстрілів  8-річного хлопчика, батьки якого загинули від вибуху ворожого снаряда

Правоохоронці евакуювали Богдана з Бахмута спеціальним рейсом. Нині оговтатися від жахів пережитого хлопчикові допомагає помічник поліцейських — такса Рем.

Фото із сайту rbc.ua.

Поліцейські вивезли з–під обстрілів  8-річного хлопчика, батьки якого загинули від вибуху ворожого снаряда

Для порятунку малого Богданчика правоохоронцям довелося провести спеціальну операцію. Ой як же вона відрізняється за своєю суттю від так званої спецоперації росіян!

Як повідомила пресслужба Національної поліції у Донецькій області, в Бахмуті 8–річна дитина залишилася сама у небезпечному районі. Тато і мама, яка була на 7–му місяці вагітності, загинули від артилерійського удару.

«Район, де мешкав хлопчик, — під постійним вогнем росіян, а шляхи до нього зруйновані, дістатися туди майже неможливо. Попри це, було організовано спеціальний рятувальний рейс. Правоохоронці ризикували життям, але забрали малого з–під вогню. До складу екіпажу ввійшли начальник відділу превенції, парамедики, працівник служби у справах дітей», — йдеться у повідомленні.

 

 Залишивши броньоване авто, частину шляху поліцейські змушені були долати пішки, аби не привертати до себе надмірної уваги. Вони розшукали дитину, яку прихистила сусідка. З’ясувалося, що декілька днів тому батьки залишили сина під опікою знайомої та вирушили на похорон свого родича. Тоді й вибухнув снаряд — подружжя загинуло від осколкових поранень.

«Їхні тіла пролежали на вулиці кілька днів, бо ворожі атаки не припинялися, і забрати їх було неможливо. Довідавшись, що тато, мама і ненароджений братик чи сестричка загинули, Богданчик утік від сусідки, схопив велосипед і поїхав на місце смерті рідних», — розповідають у поліції.

Довідавшись, що тато, мама і ненароджений братик чи сестричка загинули, Богданчик утік від сусідки, схопив велосипед і поїхав на місце смерті рідних.

Правоохоронці допомогли осиротілій дитині зібрати речі, нагодували і вивезли на безпечну територію. Трохи оговтатися від жахів пережитого хлопчикові допомагає помічник поліцейських — такса Рем. На фото і відео, опублікованих Нацполіцією, видно, як Богдан грається із собакою.

В управлінні НПУ Донеччини повідомляють, що дитину до себе забере рідна тітка, а також укотре закликають жителів Бахмутського району евакуюватися.

Надія АНДРІЙЧУК

Читайте також: «У місті на Волині до «Теплої розмови» запросили і переміщених осіб».

Реклама Google

Telegram Channel