Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
В упц мп відреагували на відкриття справ проти їхніх священників-колаборантів

Очільники конфесії публічно заперечують підзвітність церкви російським структурам.

Фото news.church.ua.

В упц мп відреагували на відкриття справ проти їхніх священників-колаборантів

Речник церкви протоієрей Микола Данилевич відреагував на повідомлення СБУ про 23  кримінальні провадження щодо колабораціонізму представників московського патріархату в Україні

Данилевич зокрема вважає ці випадки «одиничними» і наголошує, що в державних та правоохоронних органах зафіксовано більше випадків колабораціонізму, передає «Релігійна правда».

«В СБУ на минулому тижні заявили, що вбачають загрозу ворожого впливу в діяльності упц, і вже відкрито аж 23 кримінальні провадження. Також в.о. Голови СБУ Малюк сказав, що «це середовище є ідеальним полем для функціонування ворожої резидентури», напевне, маючи на увазі упц. Те, що одиничні (в порівнянні з кількістю духовенства УПЦ) випадки колабораціонізму є, ніхто цього не заперечує і не виправдовує, однак хотілось би знати більш детально і офіційно, бо деякі джерела кажуть, що насправді цих випадків менше, аніж заявлено», – пише він.

Я лише показую на основі відкритих джерел масштаби цього явища в різних державних і силових структурах, кількість яких неспівмірно більша за кількість таких самих випадків у церкві.

За його словами, журналісти «однобоко висвітлили питання,  оминаючи слова очільника СБУ, що ворожий вплив здійснюється по різних напрямках суспільного життя».

Представник конфесії наводить факти відкриття проваджень стосовно правоохоронців та державних посадовців.

«І ніхто не стане стверджувати, що СБУ чи інші державні силові структури «є ідеальним полем для функціонування ворожої резидентури». Це моє спостереження не є спробою виправдати факти колабораціонізму. Абсолютно ні. Я лише показую на основі відкритих джерел масштаби цього явища в різних державних і силових структурах, кількість яких неспівмірно більша за кількість таких самих випадків у церкві», – зазначає Данилевич.

Як ми повідомляли, серед іншого, митрополит московської церкви з Вінничинни агітував за росіюна Волині священник судиться з батьком загиблої на війні медикині, а одногрупник волинського священника взяв участь у проголошенні незаконної анексії.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel