Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Коли москаль каже «сухо», то, певно, буде по вуха... (Гранатобуз із секретом)

А ви граєте у нашу розумну вікторину?

Фото volyn.com.ua.

Коли москаль каже «сухо», то, певно, буде по вуха... (Гранатобуз із секретом)

... та ще й замочишся. Скільки разів у нашому конкурсі ми висловлювали захоплення глибокою мудрістю нашого народу, яка передалася у прислів’ях і приказках. І цього разу аплодуємо. Навіть за, здавалося б, мирних часів українець переказував із вуст в уста українцеві: «З москалем дружи, а камінь за пазухою держи». Хоч наші сусіди, як бачимо, завжди тримали за пазухою і в душі не камінь, а сокири, гармати і ракети

Друзі, сьогодні ми підбиваємо підсумки двох останніх турів нашої інтелектуальної вікторини у 2022 році. Завдяки вашому світлому розуму і вмінню отримувати підказки від Дядька Гугла ви заробили 5100 гривень для наших доблесних Збройних сил. Дякуємо! А допомагала цього разу нам із жеребкуванням під час визначення переможців чарівна, загадкова і поетична Ші Мур (натисніть volyn.com.ua – і пориньте у її світ!)

«Гранатобуз із секретом-33»

Предмет, який ми сьогодні заховали, використовується у популярному зимовому виді спорту і в приказці про одяг на нашому тілі, також у прислів’ях про москалів і один небезпечний предмет, асоціюється із часом і Н2О, розпізнати його можна, якщо поєднати місії відомої черепахи і одного з апостолів, а ще – коли дивитися на працю одного персонажа, який хотів бути безсмертним...

Що за предмет захований у гранатобузі?

Слово-відповідь «Камінь» (от чому ми з нього сьогодні і почали) отримали від 5 наших учасників, але, згідно із жеребкуванням, переможцями туру стали: Юлія Кузьміна із міста Дніпра і Віта Бобко із села Затурці Володимирського району Волині.

«Гранатобуз із секретом-34»

У світі кажуть: «Хочеш втратити друга – позич йому (або у нього) грошей». Один із найвідоміших у світі журналістів одного разу виручив на 30 днів свого близького приятеля на 500 доларів. Той клявся-божився, що обов’язково віддасть, лише одна причина може цьому завадити... Ця обставина і змусила журналіста через зазначений проміжок часу взятися за статтю, оскільки друг не дотримав слова і став уникати зустрічі.

Назва якої газетної рубрики захована у гранатобузі?

Слово-відповідь «Некролог» (після того, як друг всесвітньо відомого письменника і журналіста Марка Твена Гаррі Дьюмен не віддав йому через місяць позичених грошей, той опублікував у газеті його некролог) надійшло від 6 наших учасників, але жереб назвав переможцями двох Сергіїв: Белого – із міста Винники Львівської області і Ковальчука – із Хмельницького.

Гучне «Віват!» інтелектуальним волонтерам! І до зустрічі у 2023 році – році нашої Перемоги над кровопивцею путіним!

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel