Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
Нею можна і накритися,  і муху вбити,  ще й висушити взуття... (Розумна вікторина)

Хто думає – той і перемагає!

Фотоколаж volyn.com.ua.

Нею можна і накритися, і муху вбити, ще й висушити взуття... (Розумна вікторина)

Сподіваюсь, ви все зробите, щоб тримати цю «пані» в руках і у 2023 році. Принаймні ми докладаємо максимум зусиль, аби попри масовий блекаут наші завдання не давали спокою вашому головному комп’ютеру – мізкам – і вони потужно працювали над їх розв’язанням навіть без будь-якого світла

І хоч відповідь на запитання ми майже оголосили у вступі, але, за правилами, маємо його спочатку повторити.

«Гранатобуз із секретом-31»

У всесвітньо відомому творі про одну з найбажаніших столиць світу, котрий має назву однієї з найвідоміших пам’яток цього міста, головний герой у парку на холодному світанку зустрічає чоловіка, який спить на лавці. Сьогодні в гранатобузі ми заховали предмет, яким накрився той сплячий пан. Головному герою він нагадував метелика, який от-от полетить, аби світ багато чого дізнався. Класично цей предмет асоціюється з білим і чорним, хоча зараз майже тотально яскравий. Підозрюю, що більшість із вас, наші дорогі учасники вікторини, тримали його і сьогодні в руках.

Що знаходиться у гранатобузі?

А тепер зацитуємо уривок із роману «Тріумфальна арка» геніального Еріха Марії Ремарка (1898–1988): «Равік подивився на сонного. Від його подиху газета здіймалася й опускалась, наче то був не аркуш брудного паперу, а щось живе, якийсь метелик, що зараз пурхне вгору й рознесе по світі останні вісті».

Ваша передплата «Цікавої газети на вихідні», «Волині-нової» і місячника «Так ніхто не кохав» – це інформаційні снаряди у війні проти кровопивці путіна і його лакея лукашенка!!!

Слово-відповідь «Газета» ми отримали від 11 наших учасників. Але, за правилами, переможців має бути лише двоє. Тому знову вдалися до жеребкування. І завдяки паралімпійському чемпіону-2004 з футболу Андрієві Розтоці, який обрав 2 цифри з 11, переможцями туру стали: Світлана Хрус із міста Житомира і Юрій Харченко з Ковеля на Волині. Від їхнього імені ми перекажемо по 100 гривень для наших доблесних ЗСУ. Переможцям туру – респект, а нам час шукати нових інтелектуальних волонтерів.

Читайте також: «Бобік здох. Кіна не буде»: якщо не схильні думати – то й не читайте (Вікторина).

«Гранатобуз із секретом-33»

Предмет, який ми сьогодні заховали, використовується у популярному зимовому виді спорту і в приказці про одяг на нашому тілі, також у прислів’ях про москалів і один небезпечний предмет, асоціюється із часом і Н2О, розпізнати  його можна, якщо поєднати місії відомої черепахи і одного з апостолів, а ще – коли дивитися на працю одного персонажа, який хотів бути безсмертним...

Що за предмет захований у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 23 грудня (включно) на електронну адресу [email protected] або у вигляді sms-повідомлення на номер 0672829775, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я і прізвище (наприклад: «Гранатомет» (Галина Гармата)). Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових волонтерських 200 гривень (100 – від газети «Волинь» і 100 – від «Цікавої газети на вихідні»), якщо правильних відповідей буде більше, ніж одна. Ці кошти ми перекажемо на допомогу українській армії, зазначивши ваше ім’я як волонтера-благодійника.

Ваша передплата «Цікавої газети на вихідні», «Волині-нової» і місячника «Так ніхто не кохав» – це інформаційні снаряди у війні проти кровопивці путіна і його лакея лукашенка!!!

Грицько ГАРБУЗ.

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel