Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Продавали шоломи... для воїнів

Фотодоказ.

Фото з ФБ сторінки Рівненської обласної прокуратури.

Продавали шоломи... для воїнів

Про це 8 грудня  повідомили  у відділі комунікації Національної поліції у Рівненській області

Слідство з’ясувало, що влітку 2022 року двоє жителів Рівненщини під виглядом гуманітарної допомоги ввезли на територію України шоломи та захисні окуляри для військових. «Проте замість того, щоб передати ці речі бійцям ЗСУ, вони їх продали», – повідомила речниця Рівненської обласної прокуратури Оксана Жужельська.

Встановлено, що чоловіки рекламували та продавали шоломи й окуляри через інтернет-платформу. Сума завданих збитків становить майже 550 тисяч гривень.

Сума завданих збитків становить майже 550 тисяч гривень.

«Броньовані плити з тієї ж гуманітарки чоловіки продали одному з ДФТГ, попередньо уклавши договір із територіальною громадою. Таким чином вони ще й заволоділи коштами місцевого бюджету в розмірі 650 тис. грн», — уточнила Оксана Жужельська.

8 грудня правоохоронці провели 14 обшуків за місцем проживання фігурантів справи, в їхніх автомобілях, торгових приміщеннях одного з чоловіків, а також у службових осіб територіальної громади та ДФТГ. У ході обшуків вилучили гроші, зброю, боєприпаси та військову амуніцію.

Двом жителям Рівного правоохоронці повідомили про підозру у контрабанді, вчиненні злочину групою осіб, а також у незаконному поводженні зі зброєю. Запобіжний захід їм обиратиме суд. У пресслужбі поліції додали, що слідчі дії тривають, правоохоронці встановлюють інших осіб, ймовірно, причетних до протиправного бізнесу.

Читайте також на volyn.com.ua: «Ректор Почаївської духовної семінарії упц (мп) працював на путіна».

Реклама Google

Telegram Channel