Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
«У нашого начальника – професійна «чуйка» на порушників і злочинців»

Майор поліції Юрій Присяжнюк: «Приємно, коли можеш реально допомогти. Навіть якщо постійно доводиться спати з телефоном під подушкою».

Фото з архіву відділу поліцейської діяльності №1 (м. Рожище).

«У нашого начальника – професійна «чуйка» на порушників і злочинців»

На Горохівщині – новий керівник поліції. Колектив правоохоронців відділення поліції №2 (м. Горохів) Луцького районного управління поліції ГУНП України у Волинській області очолив майор поліції Юрій Присяжнюк

Юрієві Петровичу 39 років, і він із когорти тих професіоналів, яких називають вродженими офіцерами.

– У нашого начальника – професійна «чуйка» на порушників і злочинців, – кажуть колеги пана майора з Рожищенського відділу поліцейської діяльності №1, у яких він ще три тижні тому був вимогливим лідером.
Свого часу Юрій Присяжнюк здобув дві вищі освіти. Юначому захопленню спортом і хорошій фізичній підготовці віддав належне, навчаючись на факультеті фізичної культури Волинського державного університету. Відтак, дослухавшись до розуму й серця, став студентом омріяної Київської національної академії внутрішніх справ.

У Рожищенський райвідділ міліції прийшов молодшим лейтенантом у 2003 році. Професійну дорогу почав на посаді дільничного інспектора міліції, та досвідчені працівники відразу побачили в новоспеченому міліціонерові оперативника, тому його кар’єра невдовзі продовжилася у фундаментальній для всіх часів службі – карному розшуку.

Війна у рази помножила обов’язки й відповідальність людей у погонах.

На очах у колективу й криміногенного елементу «ріс» до чергових звань і зірок не лише як оперуповноважений. Вирізнявся інтелігентністю, порядністю, надійністю. Став другом для тих, хто дорожить честю офіцера й колективом. Казав правду у вічі, коли відчував нещирість чи безвідповідальність. З таким іміджем був призначений спершу начальником сектору карного розшуку, а згодом начальником відділу поліцейської діяльності №1 (м. Рожище).

На нинішній новій посаді головного поліцейського Горохівщини майор поліції Юрій Присяжнюк фахово координує роботу 60 своїх колег. Чи не з усіма ними вже познайомився особисто. Загалом про горохівських правоохоронців знав завжди: цей колектив хоче й уміє працювати злагоджено, на результат, на авторитет поліції загалом.

Керівник відзначив, що дієвою буде співпраця з командою Горохівської міської ради і лідером територіальної громади Віктором Годиком.

Війна у рази помножила обов’язки й відповідальність людей у погонах. На жаль, навіть у такий важкий час більшість злочинів скоюють люди у стані алкогольного сп’яніння, населення, попри постійні застереження через пресу й соціальні мережі, продовжує вірити шахраям, а в злодіїв сверблять руки до чужого.

– Що ж хорошого в цій роботі, наскрізь пройнятій негативом? – запитую.

– Приємно, коли можеш реально допомогти тим, хто цього потребує. Навіть якщо постійно доводиться спати з телефоном під подушкою. Головне, що кожен із моїх нових колег знає своє основне завдання – служити народові України задля Перемоги над російськими загарбниками. Тому ми залишаємося на посту цілодобово, – відповідає Юрій Петрович.

Читайте також: «Заспівували у Горохові і не повторювались із жодною піснею аж до Канева, а це – 600 кілометрів».

Реклама Google

Telegram Channel