Курси НБУ $ 39.67 € 43.08
У селі Підбереззя з’явилася своя команда вогнеборців (Відео)

Віктор Годик (другий справа): «З такими хлопцями можна і у вогонь, і у воду».

Фото Леоніда ОЛІЙНИКА.

У селі Підбереззя з’явилася своя команда вогнеборців (Відео)

Щоб домівки не перетворювалися на згарища, на Горохівщині відкрили підрозділ місцевої пожежної охорони

Пожежну машину, облаштоване депо та інструменти для порятунку тих, хто потрапив у біду, підрозділ МПО отримав завдяки співпраці органів місцевого самоврядування, бізнесу і Державної служби з надзвичайних ситуацій. Як розповів горохівський міський голова Віктор Годик, підприємець та депутат обласної ради Тарас Щерблюк зголосився надати вогнеборцям приміщення, Головне управління ДСНС в області презентувало для пожежної охорони автомобіль, отримати інше необхідне устаткування та спецодяг допомогла міжнародна організація «Говерла».

— Ми сьогодні хочемо показати, як варто налагоджувати співпрацю з бізнесом, державними органами та громадськими організаціями, щоб робити такі хороші справи, — зазначив Віктор Годик.

Місцева пожежна команда складається із трьох бійців, вони вже пройшли відповідну підготовку. Крім того, допомагати боротися з надзвичайними ситуаціями зголосилися 20 добровольців.

За словами старости села Віктора Коритка, підберезівські вогнеборці не обмежуватимуться територією громади, а допомагатимуть і навколишнім селам.

Підберезівські вогнеборці не обмежуватимуться територією громади, а допомагатимуть і навколишнім селам.

Начальник Головного управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук розповів, що нині в нашому краї створено вже 99 підрозділів місцевої пожежної охорони. За словами посадовця, такі команди мають бути сформовані у кожній громаді.

– Інколи рятувальникам, щоб добратися до місця виклику, потрібно 30–40 хвилин, за цей час об’єкт, де виникла пожежа, перетворюється на згарище. Саме тому потрібно створити якнайбільше таких підрозділів, — каже посадовець.

Під час урочистого відкриття МПО місцеві дітлахи підготували для вогнеборців листівку і побажали якнайменше роботи. Учасники заходу привітали захисників України із Днем ЗСУ, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв.

Леонід ОЛІЙНИК.

Читайте також: ««Заспівували у Горохові і не повторювались із жодною піснею аж до Канева, а це – 600 кілометрів».

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel