Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
«росія поринула  в темряву. Назавжди»

Хтось іще шукає «хороших» росіян? Не варто, вони безнадійні.

Фотоколаж із сайту radiosvoboda.org.

«росія поринула в темряву. Назавжди»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

 

Олексій РЕЗНІКОВ, міністр оборони України, про те, коли Сили оборони відновлять активний контрнаступ:

«Погодні умови, перехід від сухої осені до ще не морозної зими… ми спостерігали дощі й дуже важкі умови для атак з будь–якого боку. Тому що вогкий ґрунт — і колісна техніка майже не може проходити…

Я гадаю, що це зменшення активності має місце через погодні умови. Але українські Збройні сили не думають зупинятися. Тому, використовуючи момент, коли ґрунт стане більш твердим, я переконаний, що ми будемо продовжувати контратаки, кампанію зі звільнення наших територій».

 

Юлія КИРІЄНКО, воєнний кореспондент «ТСН», про війну:

«Трагедія в тому, що росіяни відправляють на війну свій «непотріб», якихось дикунів, а з нашого боку — свідомі воїни, кращі українці. Це велика втрата, але наші діти будуть виховуватися на прикладі цих воїнів і ми все одно отримаємо відродження. В той час коли росія поринула в темряву. Назавжди».

 

 Сергій БОРЩЕВСЬКИЙ, дипломат, про антивоєнні «протести» в росії:

«Силовики у Самарській області затримали активістку «ради матерів і дружин мобілізованих» Ольгу Цуканову і ще двох жінок.

А тепер увага: жінки скаржилися, що їхніх чоловіків «кинули на війну непідготовленими і без належного обмундирування», і вимагали зустрічі з президентом рф.

А тепер увага: жінки скаржилися, що їхніх чоловіків «кинули на війну непідготовленими і без належного обмундирування», і вимагали зустрічі з президентом рф.

Про те, що їхні чоловіки йдуть убивати, – ні слова. От тільки влада не подбала про те, щоб їх до вбивств добре підготувати та екіпірувати. Інших претензій не висловлено.
Хтось іще шукає «хороших» росіян? Не варто, вони безнадійні. Тому відповідати за злочини повинен увесь айсберг, а не тільки його верхівка.

 

 Олексій ДАНІЛОВ, секретар Ради національної безпеки і оборони, про те, що Україна не питатиме ні у кого дозволу на завдання ударів по російському ворогу:

«Ми будемо здатні на все, що стосується наших інтересів, ми нікого питати не будемо, куди нам треба бити ворога. Тому що він знаходиться у нас, починаючи від кордонів, які є з нашої території, закінчуючи Владивостоком».

 

 Юрій БУТУСОВ, військовий журналіст, про удар українських дронів по авіабазах стратегічних ракетоносців зс росії на аеродромах «Енгельс-1» та «Дягілево», що розташовані за 700 та 500 кілометрів від лінії фронту (пошкоджено три літаки, які мали обстрілювати Україну ракетами. — Ред.):

«Уперше у війні однією атакою безпілотників частково зірвана стратегічна операція зс рф. Уперше в історії літаки стратегічної авіації ядерної держави уражені прямо на базі. Уперше після Другої світової війни бойові літальні апарати непоміченими проникли в центральну росію і завдали точного удару по російській армії. Україна показала всьому світу, що, незважаючи на перевагу росії на кілька порядків у кількості людей та бойової техніки, ЗСУ здатні знаходити імпровізовані й неочікувані методи знищення російських окупантів».

 

 DANTES, український співак, вважає, що мер Харкова Ігор Терехов має перейти на українську мову під час спілкування з мешканцями міста:

«Я ось був у Харкові, і там справді багато людей говорять російською. І розумію чому. Я сам харків’янин і 33 роки розмовляв російською… Тож хочу звернутися до нашого одного… Він керує Харковом… І нещодавно заявив, мовляв «я з харків’янами буду розмовляти російською, тому що так вони мене розуміють». Це неправильно. Із тебе все починається. Почни розмовляти українською, не звертай увагу, як розмовляють інші, подавай приклад. І з тобою почнуть говорити теж українською».

Почни розмовляти українською, не звертай увагу, як розмовляють інші, подавай приклад. І з тобою почнуть говорити теж українською.

 

 Микола КНЯЖИЦЬКИЙ, народний депутат від фракції «Європейська Солідарність», про те, що передбачає законопроєкт про заборону російської церкви в Україні, одним з авторів якого він є:

«Чи пропонуємо ми заборонити упц московського патріархату? Проєкт прямо про це не пише, але якщо вони не припинять стосунки, контакти і підпорядкування російській православній церкві, то за законом мають бути заборонені.

Якщо припинять і визнають Томос, то можуть парафіями чи цілим об’єднанням влитися у ПЦУ. Коли ж цього не станеться, то упц мп, яка розірве будь–які стосунки з москвою, може продовжити залишатися незалежною церквою, але не може називатися «православною». Православна церква, яка не визнає Першого серед рівних Патріарха Варфоломія, є неканонічною у країні, де діє Томос».

 

 Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, про те, чому РНБО ввела санкції проти семи представників вищого духовенства української православної церкви московського патріархату:

«Робимо все для того, щоб держава–агресор не мала жодної ниточки, за яку могла б смикати українське суспільство». 

Читайте також на volyn.com.ua: «Як на Донеччині мене змусили дізнатися про того, хто брав Луцький замок».

Реклама Google

Telegram Channel