Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
До чого призведе «мовчазне протистояння» на кордоні України та білорусі

Смерть ворогам!

Фото Слово і діло.

До чого призведе «мовчазне протистояння» на кордоні України та білорусі

Про це інтерв'ю Radio NV розповів воїн ЗСУ, народний депутат, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко

— В білорусі проходять навчання російських військ, вони віддали для них багато полігонів, де росіяни тренують своїх мобілізованих. І це дуже вигідно — дуже близько до кордону. Вони можуть ними маневрувати, - сказав Костенко. - У Білорусі десь 45 тисяч в армії, а, за підрахунками нашої розвідки, десь 15−20 тисяч тих, хто готові, якщо що, складені в наче бойові підрозділи. Я вважаю, що готові — це ті, хто побували на полі бою. Це наші війська готові їх стримати. Але зараз вони здійснюють роль стримуючого фактору.

Роман Костенко.
Роман Костенко.

 - 1083 кілометри кордону між Україною і Білоруссю є загрозою. Це країна-ворог за всіма нормами міжнародного права, яка надає свою територію, надає озброєння, підтримує політично країну-агресора. Це по факту їхній союзник і наш ворог. Звичайно, що замість того, щоб використовувати ті війська десь на відбиття півдня або стримування [просування російський військ у напрямку] Соледара чи Бахмута, ми використовуємо їх для того, щоб превентивно стримувати Білорусь.

І зараз дійсно розвідка наша доповідає, що загрози вторгнення як такої немає, але якщо б ми тільки зняли звідти ті війська, розуміючи це, вона б одразу з’явилася.

Тому йде таке мовчазне протистояння, яке, я впевнений, навіть Лукашенко і Путін не знають, до чого призведе.

Думаю, все буде залежати від того, що буде відбуватися на полі бою. Лукашенко дуже хитрий. І якщо він побачить, що Росія буде йти якимось переможним маршем, прорвали оборону або почали доходити до Києва, ще щось, то він може в це включитися. Поки його народ (за статистикою 75%) його не підтримує, він буде вичікувати.

Реклама Google

Telegram Channel