Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Донька загиблої медикині з Волині клопоче про присвоєння мамі Героя України

Її називали «медичкою від Бога».

Фото: pershyj.com.

Донька загиблої медикині з Волині клопоче про присвоєння мамі Героя України

Йдеться про Оксану Горпініч, яка врятувала життя щонайменше сотні військовим

Донька загиблої медикині з Волині Ірина Кохан подала електронну петицію на ім’я глави держави про те, щоб її мамі присвоїти звання Героя України посмертно. Про це йдеться на сайті петицій.

Петиція, зареєстрована 16 січня, називається таким чином: «Надати старшому сержанту Горпініч Оксані Леонідівні 02.05.1978 року народження звання Герой України посмертно.

У тексті петиції йдеться про те, що Горпініч Оксана Леонідівна 02.05.1978 року народження пішла на фронт у 2016 році . Старший сержант-фельдшер неодноразово надавала кваліфіковану допомогу бійцям, рятуючи їхні життя.

Окрім того, надавала медичну допомогу місцевому населенню. 2 травня під Харковом надала медичну допомогу 83 солдатам, незважаючи на обстріл будинку, де вона надавала меддопомогу.

Оксана Горпініч до останнього рятувала життя солдата, через що і сама загинула.

Оксана Горпініч до останнього рятувала життя солдата, через що і сама загинула. За період військової служби на її рахунку 100 врятованих життів та допомога мирному населенню. Незважаючи на те, що могла сама врятуватися, залишилася надавати допомогу побратиму.

Як відомо, наша землячка (родом із села Заболотці Володимирського району) була військовою медичкою 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого (14 ОМБр). Мала позивний Мураха. Жінка загинула 4 травня на Харківщині.

Читайте також: «Бойова медикиня Олена Созонюк з Ковельшини загинула, рятуючи побратимів»

Реклама Google

Telegram Channel