Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Президент США Джо Байден наказував збити китайську кулю-шпигуна «якнайшвидше»

Ось звідки прилетів цей аеростат до Америки.

Фото із сайту sundries.com.ua.

Президент США Джо Байден наказував збити китайську кулю-шпигуна «якнайшвидше»

Хоча Пентагон рекомендував почекати

Президент США Джо Байден привітав пілотів винищувача, які в суботу збили шпигунський аеростат біля узбережжя Південної Кароліни і сказав, що він наказував збити його «якнайшвидше». «Вони (пілоти) успішно збили його (аеростат. – Ред.). І я хочу похвалити наших авіаторів, які це зробили», – цитують Байдена France24/ AFP.

Байден привітав пілотів винищувача зі збиттям повітряної кулі в повітряному просторі США і над територіальними водами США після того, як вона кілька днів літала над країною.

Міністр оборони США Ллойд Остін назвав операцію «навмисною і законною дією», яка стала відповіддю на «неприйнятне порушення Китаєм нашого суверенітету».

Американська влада спочатку не хотіла збивати апарат, побоюючись, що він може поранити людей і пошкодити майно на землі.

Американська влада спочатку не хотіла збивати апарат, побоюючись, що він може поранити людей і пошкодити майно на землі.

У суботу Байден заявив журналістам, що спочатку наказав військовим у середу збити кулю-шпигуна «якнайшвидше».

Проте, щоб не завдати «шкоди нікому на землі», Пентагон вирішив, що найкращий час для збиття, коли аеростат «буде над водою».

3-го лютого Пентагон повідомляв, що над територією Сполучених Штатів зафіксували пересування повітряної кулі з обладнанням для стеження – «запущеної, найбільш імовірно, КНР».

Державний секретар США Ентоні Блінкен відклав поїздку до Китаю після того, як було виявлено китайський аеростат, що пролітав над чутливими об’єктами на заході США.

Пекін заявив, що цей інцидент Вашингтон використали для піару, а Блінкен навіть не збирався до них їхати.

4-го лютого Пентагон заявив, що ще одна китайська повітряна куля-шпигун літала над Латинською Америкою.

Читайте також на volyn.com.ua: «В країні війна, а Юля – на морі (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel