Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Зеленський: «Ядерна зброя в білорусі означає, що зустріч путіна і Сі була невдалою»

Володимир Зеленський запросив лідера Китаю Сі Цзіньпіна відвідати Україну, оскільки вони не контактували з початку повномасштабного вторгнення рф.

Фотоколаж із сайту umoloda.kyiv.ua.

Зеленський: «Ядерна зброя в білорусі означає, що зустріч путіна і Сі була невдалою»

Лідер Китаю один із тих, хто досі вагається у підтримці України

Президент Володимир Зеленський вважає, що рішенням розташувати в білорусі ядерну зброю президент рф володимир путін намагається показати Китаю хоч якусь суб’єктність.  

Про це глава Української держави заявив під час брифінгу на саміті в Бучі, куди в річницю звільнення міста від російських загарбників прибули лідери Молдови, Словенії, Словаччини та Хорватії, інформує «Українська правда».

«Сигнал, що росія буде розташовувати ядерну зброю на території білорусі, говорить про невдалу зустріч із Китаєм. (Росії – ред.) потрібно було показати якусь суб’єктність, яку росія під керуванням президента путіна повністю втратила.

Це ще раз підкреслює, що треба показувати якісь політичні кроки, або перемоги презенту росії, але він на полі бою не зміг це зробити і навіть про те, що вони розпочали таку криваву війну, абсолютно зрозуміло, чим вона вже закінчиться. Питання в тому, що він просто не жаліє наших людей і вбиває їх, але він і не рахує своїх людей. Але це справи російської федерації.

І останнє – це повністю втрата будь-якої суб’єктності і президента білорусі. Він, я думаю вже не вирішує, яка зброя знаходиться на його території».

Президент Володимир Зеленський вважає, що лідер Китаю Сі Цзіньпін один із тих, хто досі вагається у підтримці України, але Україна надсилає сигнали різним державам і чекає на відповідь.

«Ще є держави, яким складно до кінця бути на нашому боці з різних причин. Що у нас з лідером Китаю? Саме це один із лідерів, які вагаються.

Для нас важливо зробити все, щоб залучити в перемозі над війною максимум держав. Мені здається, що в цілому це і є перемога світу над війною.

Для нас важливо зробити все, щоб залучити в перемозі над війною максимум держав.

Це повинен був приклад для усього світу і для всіх великих держав, які думають про агресію.

Тому, ми і відправляємо сигнали таким державам і говоримо, що ми готові зустрічатися, обговорювати, говорити й разом перемагати агресію російської федерації. Очікуємо відповіді деяких держав».

Читайте також на volyn.com.ua: «Як у Зеленського відповіли лукашенку на заклики «припинити вогонь» (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel