Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Настя Каменських танцювала у Луцьку з 4-місячною волинянкою із родини донеччан (Відео, фото)

Зірки!

Фото Ірини КРАВЧУК.

Настя Каменських танцювала у Луцьку з 4-місячною волинянкою із родини донеччан (Відео, фото)

Відома співачка разом із активістами ГО «Сенсоріка» завітала у громадську організацію «Янголята», що опікується дітьми з розладами аутистичного спектру. Тут NK познайомилася зі сім’єю Бондаренків, яку минулої весни війна вигнала з рідного дому

Анна приїхала на Волинь з Волноваського району Донецької області. Поки її чоловік Олександр боронить Україну на східному фронті, жінка дає раду двом дітям: чотиримісячній Аннусі, яка з’явилася на світ вже у Луцьку, і п’ятилітньому Микиті. У сина в трирічному віці лікарі діагностували розлад аутистичного спектру, тому переїзд дався йому зовсім нелегко.

– Важко дитині з аутизмом пояснити, що це за вибухи чутно у дворі і чому ми маємо залишати свій дім. Він просто хоче гратися, – ділиться тривожними спогадами донеччанка.

Облаштуватися у Луцьку Бондаренкам вдалося не одразу, складно було знайти окреме житло. Родині пропонували поселитися в гуртожитку, але довелося відмовитись, бо зайвий шум міг нашкодити Микиті. Врешті знайшлися небайдужі люди, котрі допомогли зорієнтуватися у новому місті й не почуватися самотньо.

 

Сила і незламність Анни допомагають вірити, що невдовзі буде Перемога і все налагодиться.

– Знайомі поділилися зі мною телефонним номером очільниці «Янголят» Юлії Поліщук. Як виявилося, вона живе недалеко від нас. В організації нам допомогли влаштувати сина у відповідний реабілітаційний заклад. Тут постійно відбуваються різні уроки, терапевтичні заняття. Діти нещодавно їздили у дельфінарій, побували в Карпатах, невдовзі запланована екскурсія в Польщу. Це неймовірна спілка, навіть перукар у них є, – розповідає пані Анна.

 

Саме таке ставлення до малечі із особливими освітніми потребами і пропагує громадська організація «Сенсоріка». Її керівниця Олена Козакова каже, що нині дуже важливо розповісти якомога більшій кількості людей про проблеми дітей з аутизмом, пояснити суспільству, що вони потребують спілкування і підтримки.
 

 

– До нас долучилася відома українська співачка Настя Каменських. Вона активно допомагає у реалізації наших ініціатив, за що ми їй дуже вдячні. Аутизм – це дуже поширений розлад, про який потрібно активно інформувати громадськість. Адже РАС важливо виявляти якомога раніше, щоб відразу розпочати лікування та реабілітацію, – каже пані Олена.

Завітавши до «Янголят», NK познайомилася відразу з обома Аннами Бондаренко. Молодша навіть виявила бажання потанцювати із зіркою. А Настя запросила 4-місячну артистку у свій балет. А щоб крихітка точно погодилася, знаменитість «підкупила» її подарунками. Презенти для переселенців привезли також активісти із «Сенсоріки».
 

 

Донеччанка розповіла співачці про те, як важко будувати нове життя.

Настя Каменських була вражена історією жінки і зазначила, що такі люди її надихають.

– Не дивлячись на те, що Аня пережила багато тяжких ситуацій, мені сподобалася її легкість і віра. У неї дуже класна енергетика. Я бачу, що вона не опускає руки, їй, безперечно, є заради чого жити. Це, мені здається, найголовніше. Бо саме та сила і незламність допомагають вірити, що невдовзі буде Перемога і все налагодиться, – впевнена зірка.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

*Вихід цього матеріалу став можливим завдяки фінансовій підтримці Програми з допомоги та розвитку українських медіа (Ukrainian Media Aid and Development Program), частково профінансованій Міністерством закордонних справ Швеції (Swedish Ministry for Foreign Affairs).  

Реклама Google
 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel