Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Нововолинську побував Митрополит Епіфаній - подробиці

Фото Нововолинської міськради.

У Нововолинську побував Митрополит Епіфаній - подробиці

9 травня Нововолинську громаду відвідав Митрополит Київський і всієї України Блаженнійший Епіфаній

Голова Православної церкви України разом з Високопреосвященним Симеоном, митрополитом Вінницьким і Барським, Високопреосвященним Матфеєм, архієпископом Володимирським і Нововолинським побували у храмах Святого Архістратига Божого Михаїла й Кирила та Мефодія, соборі Святого Духа. Там Блаженніший Епіфаній з ієрархами, духовенством та вірянами Нововолинської громади вознесли молитву за мир і спокій на українській землі, йдеться на сайті Нововолинської міськради.

Блаженніший Епіфаній з ієрархами, духовенством та вірянами Нововолинської громади вознесли молитву за мир і спокій на українській землі.

У виставковому залі Нововолинського історичного музею відбулася зустріч предстоятеля Православної церкви України з очільником Нововолинської громади Борисом Карпусом, Володимирської громади Ігорем Пальонкою, депутатом Верховної ради Ігорем Гузем, депутатами обласної, районної й Нововолинської міської ради, а також активною громадськістю. Науковий співробітник музею Юрій Велінець ознайомив гостей цінними старовинними знахідками: іконою «Таємна вечеря» і царськими воротами, які є фрагментами іконостаса ХVІІІ століття. А також розповів про знакові історичні постаті нашого краю.

Блаженнійший Епіфаній поблагословив вірян та подякував за згуртованість і віру. Багато нововолинців отримали нагороди з рук очільника Православної церкви України.

Нагадаємо: сьогодні, 10 травня, о 9:00 Блаженніший Епіфаній очолить Божественну літургію в кафедральному Соборі Різдва Христового м. Володимир.

Для вірян з Нововолинської громади організовано доїзд двома автобусами. О 8:00 транспорт вирушить від міської ради та з 15-го мікрорайону.

10 травня, о 13:30 – у селі Будятичі Поромівської громади митрополит Епіфаній візьме участь у відкритті скверу памʼяті загиблим випускникам ДНЗ «Нововолинський ЦПТО».

Читайте також: Епіфаній розповів, коли ПЦУ перейде на новий календар.

Реклама Google

Telegram Channel