Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Луцьку вакцинуватимуть дівчаток від раку шийки матки

Подбайте про здоров’я.

Фото: ТСН.

У Луцьку вакцинуватимуть дівчаток від раку шийки матки

У громаді діятиме Програма профілактики раку шийки матки шляхом вакцинації дівчат віком 9–14 років проти вірусу папіломи людини на 2023–2027 роки

З метою зміцнення репродуктивного здоров’я жіночого населення громади як важливої складової загального здоров’я, впливу на демографічну ситуацію, запровадження превентивних заходів у боротьбі з онкопатологіями та зменшення рівня захворюваності на рак шийки матки та у відповідь на звернення мешканців, медичних працівників та громадського сектору Луцької міської територіальної громади члени виконавчого комітету погодили Програму профілактики раку шийки матки шляхом вакцинації дівчат віком 9–14 років проти вірусу папіломи людини на 2023–2027 роки. Про це йдеться на сайті Луцької міськради.

Ініціатором розробки Програми виступила депутат Луцької міської ради Ірина Колковська. Вона коротко проінформувала членів виконкому про сучасний європейський метод щодо зменшення онкостатистики у Луцькій громаді.

«Ключовим моментом є те, що рак шийки матки можна попередити. Це унікальна можливість, бо рак шийки матки викликає вірус папіломи людини. Тому завдяки вакцинації дівчаток 9–14 років (декількома вакцинами) можна запобігти даній хворобі. Гінекологи підтримують Програму. У світі вакцинація дівчаток на високому рівні і там уже перейшли до вакцинації хлопчиків. Це сучасний європейський метод збереження здоров'я жінок. Крім того, батьки дітей нашої громади підтримують вакцинацію дівчаток, особливо ті, в кого в родинах є чи були випадки онкологічних хвороб. Звичайно, що результат ми побачимо не відразу. Але ці результати впливають на життя і здоров'я жительок нашої громади»,- наголосила Ірина Колковська.

Читайте також: У Луцьку перейменували зупинки.

Реклама Google

Telegram Channel