Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Нововолинська лікарня має бути кластерною - мер

Лікарня у Нововолинську.

Волинь-нова

Нововолинська лікарня має бути кластерною - мер

Очільник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко надіслав відповідний документ до МОЗ

Про це повідомив міський голова Нововолинська Борис Карпус:

«Після наших тривалих зустрічей і переговорів голова ОВА направив відповідний лист в Міністерство охорони здоров’я.

КНП «Нововолинська центральна міська лікарня» - один із найпотужніших медичних закладів Волині. Не присвоїти статус кластерної - це злочин щодо десятків тисяч пацієнтів і сотень лікарів.

Тішить, що нас нарешті почули в області. Вірю, що нас почують і в Міністерстві.

Працюємо далі», - зазначив він.

Як відомо, між Нововолинськом та Володимиром триває боротьба за статус кластерності лікарні.

Щодо статусу кластерної лікарні у Володимирському районі, то ще достеменно не відомо, якому з медзакладів його нададуть.

На наступному етапі медреформи кожна область, місто Київ та Севастополь стануть окремими госпітальними округами, які додатково поділятимуться на кластери. Кластер дорівнюватиме території кожного укрупненого району. Тобто всього в Україні буде створено 136 кластерів. 

Як інформує БУГ, наприкінці літа минулого року МОЗ оприлюдний проєкт спроможності мережі медказкладів Волині. Попередньо статус кластерних лікарень у Волинській області планують надати наступним медзакладам: Луцька ЦРЛ, Ковельське ТМО, Камінь-Каширська ЦРЛ. Дві лікарні у Луцьку – Центральна районна та Обласна дитяча клінічна лікарня матимуть найвищий статус – надкластерної. Ще 8 лікарень в області будуть загальними, та зможуть надавати лише найпростіші медичні послуги. Щодо статусу кластерної лікарні у Володимирському районі, то ще достеменно не відомо, якому з медзакладів його нададуть. У проєкті МОЗу зазначено, що його отримає Володимирське ТМО, але з приміткою (посилення ЗОЗ шляхом об’єднання). Що ймовірно попередньо передбачалось об’єднання з Нововолинською лікарнею.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel