Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
На Волині наскладали протоколів на рибалок

Ого...

Фото: рибоохоронний патруль Волині.

На Волині наскладали протоколів на рибалок

За тиждень викрито порушення зі збитками понад 34 тис. грн

У період з 22 по 29 травня волинські рибоохоронці викрили 19 порушень Правил рибальства. Серед них 13 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (використання плавзасобів в нерест, риболовля з перевищенням знарядь ), 1 грубе порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (риболовля забороненими знаряддями) та 1 порушення за ст. 85-1 КУпАП (незаконний збут заборонених знарядь лову). Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Крім цього, протягом тижня складено 4 акти виявлення та вилучення безгосподарського майна. Вилучено 65 од. заборонених знарядь лову. Нараховано 34 782 грн збитків завданих рибному господарству.

Для прикладу, порушення правил рибальства було викрито:

  • 22 травня на Хрінницькому водосховищі, поблизу села Гумнище Берестечківської громади Луцького району в ході обстеження водойми вилучено безгосподарське майно. Вилучено 10 од. сітних знарядь лову.
  • 22 травня на ринку у м. Рожище викрито незаконний збут заборонених знарядь лову. На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП.
  • 22 травня в ході спільного рейду рибоохоронців та працівників відділу поліції №2 у м. Горохів викрито грубе порушення правил рибальства. На Хрінницькому водосховищі, поблизу с. Гумнище Берестечківської громади Луцького району порушник трьома сітками здійснював вилов риби. Таким способом завдано збитків рибному господарству на суму 34 782 грн.
  • 23 травня на озері Оріхівське, поблизу с. Оріхове Самарівської громади Ковельського району викрито 6 порушень правил рибальства за ч. 3 ст. 85 КУпАП.
  • 26 травня на річці Стир, поблизу с. Новосілки Маневицької громади Камінь-Каширського району виявлено 10 безгосподарських сіток. Знаряддя вилучено, про що складено відповідний акт.
  • 26 травня в ході рибоохоронної роботи Хрінницьким водосховищем знайдено безгосподарське майно. Під час обстеження акваторії водойми між с. Липа та с. Гумнище Берестечківської ТГ Луцького району виявлено та вилучено 30 од. сітних знарядь лову, загальною довжиною 1 400 метрів. З сіток вилучено 10 кг риби у снулому стані, яку буде передано на корм тваринам у зоопарк. Ще 30 кг живої риби повернено у водне середовище, чим попереджено збитків на суму 106 097 грн.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

Читайте також: На Волині незаконно використовували 533 га прикордонних земель оборони.

Реклама Google

Telegram Channel