Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Два головні правила, як відрізнити якісне м’ясо від «напханого» антибіотиками та хімією

На жаль, іноді й м’ясу дають укол, щоб мало привабливіший вигляд...

Фотоколаж із сайту obozrevatel.com.

Два головні правила, як відрізнити якісне м’ясо від «напханого» антибіотиками та хімією

Купувати якісне з кожним днем стає дедалі складніше

М’ясо – один із найпопулярніших продуктів у світі, оскільки воно смачне та поживне. Але м’ясо може бути небезпечним для здоров’я людини, якщо тварина була вирощена на антибіотиках.

Існує два головні правила, як відрізнити якісне м'ясо від «напханого» антибіотиками та хімією, інформує obozrevatel.com.

Ніхто не буде сперечатися з тим, що одним із найважливіших факторів, що впливають на фізичну працездатність, є харчування. Саме тому ми так відповідально підходимо до вибору продуктів, які потрапляють на наші столи. Але, на жаль, купувати якісне м’ясо з кожним днем стає дедалі складніше.

Підкреслимо, що навіть найменша доза антибіотиків може викликати алергію у людини, знижувати опірність організму до різних захворювань, а також може призвести до дисбалансу природної флори, дисбактеріозу та зниження імунітету.

Як розпізнати якісне м’ясо?

Якісне і неякісне м’ясо. Фотоколаж із сайту obozrevatel.com.
Якісне і неякісне м’ясо. Фотоколаж із сайту obozrevatel.com.

 За кольором

Колір є одним із найбільш точних та доступних показників для визначення якості м’яса. Зокрема, свіжа яловичина та телятина повинні мати відтінок від блідо-рожевого до темно-червоного. А при виборі свинини перевагу слід надавати ніжним рожевим шматочкам.

За структурою

Структура волокон також надасть інформацію про можливі ризики. Присутність небажаних ліків може зробити м’ясо пухким, м’яким і кровоточивим. Якісний шматок м’яса швидко відновлює форму, його текстура еластична та однорідна.

Читайте також на volyn.com.ua:

= «Зварити їжу – це ще далеко не все: правила охолодження страв»;

= «Не встиг посіяти – вже й доспіла»: топ рецептів з редискою»;

= «Навіщо досвідчені господині трясуть яйця перед варінням: кулінарна хитрість».

Реклама Google

Telegram Channel