Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Зварити їжу – це ще далеко не все: правила охолодження страв

Коли їжа схолоне до 21 градуса, її необхідно поставити в холодильник або морозильну камеру.

Фото Pxhere.

Зварити їжу – це ще далеко не все: правила охолодження страв

Зварити їжу – це ще далеко не все. Приготовані наперед страви не менш важливо остудити так, аби вони не зіпсувалися і зберегли свій смак. Особливо актуально це у теплу пору року

Для того, щоб наїдки довго залишалися свіжими та корисними, потрібно досить швидко їх охолодити. Температуру слід знизити до 21 градуса впродовж двох годин, а потім – до 5 градусів або нижче протягом чотирьох годин. Швидке охолодження запобігає розмноженню бактерій.

Щоб швидше остудити страви, часто перемішуйте готову їжу. Варто викласти її з ємності, в якій готували, розділити на менші порції та помістити у неглибокі контейнери. Це дасть змогу теплу швидше відійти, а страва швидше схолоне.

Не ставте контейнери один на одного, поки їжа не вистигне до кімнатної температури. Укладання може перешкодити нормальному потоку повітря та сповільнити процес охолодження.

Забезпечте можливість прохолодному повітрю циркулювати навколо контейнерів із продуктами, які потрібно остудити.

Коли їжа схолоне до 21 градуса, її необхідно поставити в холодильник або морозильну камеру. Страва повинна вистигнути до температури нижче 5 градусів упродовж наступних чотирьох годин. Після того, як готова їжа схолоне, її не можна залишати поза холодильником довше двох годин.

Схожі публікації:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Джерело: smachnonews.24tv.ua
Telegram Channel