Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Хочете стати кращими? Перегляньте «Мати Апостолів»! (Вікторина + відео)

Ця драма присвячена всім матерям, діти яких загинули, захищаючи Україну.

Фотоколаж із сайту cinema.in.ua.

Хочете стати кращими? Перегляньте «Мати Апостолів»! (Вікторина + відео)

У цій стрічці режисер Заза Буадзе «зібрав найкраще від українського і грузинського народів – велике серце  і простоту». І ми скористалися цією стрічкою, щоб придумати вам запитання для нашої інтелектуальної вікторини

Проте насамперед нагадаємо запитання, в основу якого і лягла військова драма, назву якої ми оголосили в заголовку.

«Гранатобуз із секретом»-13 (2023)

«1; перше діло; 50%; 10 по 10; даний небом; одне з дуже відомих слів; тезка героїні анекдотів; препарат для лікування печінки; 4210; «хата для вічності»; самотній; «царство»; тезка виконавиці найпопулярнішої української пісні; брат «Муромця»; антигерой – луговий пес; впадає в Адріатичне море»...

Якщо вам вдасться поєднати цифри і фрази асоціативного ряду із першого речення, то вийдете на крутезний вітчизняний фільм і акторку, яка зіграла в ньому головну роль. Саме її фото ми і заховали.

Чия світлина знаходиться у гранатобузі?

А тепер розшифровка відповіді: «1 (А); перше діло («Первым делом самолеты...»); 50% (Половина, або Половинка); 10 по 10 (сто); даний небом (Богдан, у фільмі Богдан Бенюк); одне з дуже відомих слів (Мати); тезка героїні анекдотів (Наталія, Наташа Ростова); препарат для лікування печінки (Лів, «Лів.52»); 4210 (2014); «хата для вічності» (домовина); самотній («Шоу самотнього холостяка», яке вів Богдан Бенюк); «царство» («Царство Небесне»); тезка виконавиці найпопулярнішої української пісні (Софія, пісня у виконанні Софії Ротару «Червона рута»); брат «Муромця» (один із перших у світі літак «Ілля Муромець»); антигерой – луговий пес (Койот, псевдо сепаратиста з фільму); впадає в Адріатичне море» (річка По)...

У часи війни, коли Велика Мати Україна втрачає найдорожче – своїх дітей,  картина «Мати Апостолів» стала фільмом-зверненням до кожної Матері українського воїна і до Архетипу Матері взагалі. 

Бачите, як ми накрутили і закрутили? Чесно, загадуючи це завдання, ми знали, що без інтернет-пошуків більшість із вас з ним точно не справиться. Бо не всі зараз мають змогу відвідувати кінотеатри, та й у мережі його можна переглянути на платній основі (якщо, звісно, ви не інтернет-пірат). Тому у десять разів приємніше, що все ж таки знайшлися ті, хто зумів розгадати це важке запитання. 

Розповідати про зміст фільму «Мати Апостолів» (2020) не будемо, просто скажемо – військова драма про події 2014–2015 років на Сході України варта того, щоб її подивитися. Вона постійно тримає напругу і пробиває на сльози. Лише процитуємо слова акторки Наталії Половинки (саме її фото ми і заховали), яка зіграла в драмі головну героїню – Софію Павлівну Кулик: «Хочу відзначити особливу людяність режисера Зази Буадзе. Він – грузин, який вже досить довго живе в Україні. У цьому фільмі Заза Буадзе зібрав найкраще від українського і грузинського народів – велике серце і простоту».

Повідомлення зі словами: «Наталія Половинка («Мати Апостолів»)» ми отримали лише від трьох наших учасників: Віти Бобко (Волинь), Миколи Маїла (Житомирщина) і Тетяни Репетило (Черкащина).

Наскільки це вплинуло на турнірну таблицю конкурсу – шукайте на фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу) і сайті volyn.com.ua, а нам час оголошувати нове завдання. Поїхали!

 

 Гранатобуз із секретом»-15 (2023)

Знаменитому футболісту наших днів, чемпіону світу, супербомбардиру і найкращому голеадору в історії своєї країни наснилося, що сьогодні – свято, а він працює... клоуном на шоу. Спочатку виходить на «арену» з «м’ячиками»: білими, коричневими, зеленими. «Жонглює». Потім у процесі коричневі «м’ячики» стають жовтими. Білі – ще крутішими – білішими...

Глядачі аплодують, але цього мало. Тоді, не перестаючи «жонглювати», він «надуває» «кульки». Продовгасті. Зелені. І рожеві. Оплески. Але хотілося б ще гучніших.

Тоді знімає свою кепку – і ловить у неї ці «м’ячики» і «кульки». Вигукує «фокус-покус» – і «м’ячики» та «кульки» стають «кубиками». Оплески вже дуже гучні.

Тоді він витягує з кишені «білу хустину», накриває нею ці «кубики» і «м’ячики». Трусить. «Фокус-покус» – і... прокидається.

Назвіть знаменитого футболіста, прізвище якого ми заховали?

Відповідь треба надіслати до 25 травня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина).

А історії, як шукали відповідь (що вразило, які були труднощі, хто допоміг розгадати), надсилайте на електронну адресу [email protected].

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також на volyn.com.ua:

= «У село на Волині можна добратися тільки човном, а раніше хліб доставляли вертольотом (Фото, відео)»;

= «Волинян закликають перевірити вирощену продукцію на радіонукліди: як це зробити»;

= «У громаді на Волині хочуть ліквідувати аж три початкові школи».

Реклама Google

Telegram Channel