Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Престижну журналістську премію здобув волинянин, який привіз із передової щоденник окупанта (Відео)

Галина Степанівна Шафета – постійна читачка і прискіпливий критик «Волині».

Фото volyn.com.ua.

Престижну журналістську премію здобув волинянин, який привіз із передової щоденник окупанта (Відео)

Унікальний трофей медійнику передали герої його публікацій

Премію імені Полікарпа Шафети–2023 за репортажі із фронтової зони отримав редактор «Волині» Олександр Згоранець. Відзнаку журналісту вручила дружина Полікарпа Гервасійовича Галина Шафета
Балу, Пельмень, Вася Борода, Риба, Зеня, Бродяга та багато інших позивних наших героїв стали відомі волинянам завдяки матеріалам цьогорічного лауреата.

В минулому репортажі «Вірю у Смерть, бо я її бачив, коли закривав очі загиблим побратимам...» Олександр Згоранець говорив із воїнами про Бога, про дітей, які тішаться вбивством ворогів, і про кохання на війні. Такі матеріали особливо тяжко читати тим, хто пам’ятає жахи Другої світової. Галина Степанівна, вручаючи нагороду, зазначила, що тексти «Волині» тепер часто змушують її плакати. Каже, що найперше переглядає у новому номері видання список земляків, які віддали життя за Україну. Редактор «Волині» ж сподівається, що вже невдовзі українські медійники про війну писатимуть у минулому часі.

Довідково:

Олександр Згоранець народився 19 жовтня 1974 року. Працював у газеті «Сім’я і дім», ТРК «Аверс». До призначення в 2012 році на посаду головного редактора «Волині» працював у виданні відповідальним секретарем. Одне з найперших телевізійних інтерв’ю у проєкті «Знайомі обличчя» журналіст взяв у Полікарпа Шафети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel