Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Усередині непривабливих контейнерів біля пам’ятника Лесі Українки у центрі Луцька – високе мистецтво

Мистецтво також є одним із важелів впливу на світову спільноту, засобом просування української культури у світі та вкладом у відновлення нашої країни.

Фото: Волинська обласна держадміністрація.

Усередині непривабливих контейнерів біля пам’ятника Лесі Українки у центрі Луцька – високе мистецтво

Всередині них 28 митців із 10 країн світу демонструють високе мистецтво

Вчора в обласному центрі Волині відбулось відкриття пересувної виставки сучасного мистецтва «МОТ». «Модуль тимчасовості» – це виставковий центр у контейнерах для морських перевезень. Зовнішнє оформлення контейнерів та їхнє внутрішнє наповнення (картини, скульптури, медіа-арт) підкреслюють задум авторів про тимчасовість, яка переповнює життя українців увесь період війни.

Проєкт організований київською командою don’t Take Fake. Луцьк – третє місто, яке має нагоду побачити виставку «Модуль тимчасовості». Вперше експозиція була представлена цьогоріч у Києві, а згодом у Дніпрі.

Про це повідомляє Волинська обласна державна адміністрація.

Твори 28 митців з 10 країн світу зібрані в одному просторі із 27 модулів, які нагадують морські контейнери (власне, якими вони і були раніше). «Всі художники представляють свої роботи, які присвячені ідеї тимчасовості – стан, в якому перебувають зараз усі українці. Та невизначеність, коли не знаєш, що може відбутись з тобою завтра або навіть через годину», – розповів про концепцію виставки співзасновник don’t Take Fake Дмитро Соболь.

Наприклад, картина – виготовлена із воску. Автор був вражений тим, як Україна пережила відключення світла. Свічки, які раніше були елементами декору, прикрасою столу – стали необхідністю, складовою життя українців.

Серія робіт «Маленький острівний птах»: кожна із 20 робіт виготовлена із окисленого на папері металу, який дав зображенням птахів колір і текстуру. Інколи те, що здається зруйнованим (іржавий метал), те що очевидно підлягає смерті – може отримати нове життя і створити щось прекрасне», – розповідає Дмитро Соболь.

«Чому це важливо? Мистецтво також є одним із важелів впливу на світову спільноту, засобом просування української культури у світі та вкладом у відновлення нашої країни», – зауважила заступниця голови ОДА Вікторія Левчук, яка відвідала виставку. Зауважимо, усі кошти від експозиції та подальшого продажу картин на аукціоні у Франції стовідсотково підуть на відновлення одного із постраждалих музеїв України.

Виставка у центрі Луцька буде діяти до 13 серпня. До слова, подія у нашому місті стала можливою завдяки співпраці ГО «Алгоритм дій» та Луцької міської ради. Однозначно рекомендуємо до візиту.

Читайте також:

= «Вже усміхається»: рідні розповіли про стан дівчинки з Волині, якій зробили трансплантацію серця»;

= «Визнання за працю: Залужний нагородив атомника з Рівненщини»;

= «Волинське видавництво для незрячих одягнуло Гаррі Поттера в українського воїна».

Реклама Google

Telegram Channel