Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
«Знайшовся» ексглава СБУ Баканов - він став адвокатом

Іван Баканов.

Волинь-нова

«Знайшовся» ексглава СБУ Баканов - він став адвокатом

Колишній глава СБУ Іван Баканов склав іспити, пройшов стажування та отримав свідоцтво адвоката від Ради адвокатів Полтавщини

Перед цим Баканов склав іспити в кваліфікаційно-дисциплінарній комісії, пройшов 6-місячне стажування не за місцем проживання, отримав посвідчення та склав присягу.

Як передає Цензор.НЕТ, про це місцевому виданню «Полтавщина» повідомив керівник Ради адвокатів Володимир Скукіс.

«Через кілька тижнів він був внесений у Реєстр адвокатів України. Окремі ЗМІ написали, що 27-го числа його не було в Полтаві, але це не так, він був, я бачив його особисто та мав із ним неодноразове спілкування», - додав Скукіс. Також він пояснив, чому Баканов став членом Ради Адвокатів Полтавщини.

«Діючим законодавством передбачене складання іспитів за місцем проживання. Рада адвокатів України конкретизувала це словосполучення «місце проживання». Це може бути реєстрація місця проживання (прописка по старому), це може бути право власності, яке підтверджується витягом з реєстру, це може бути і на підставі користування приміщенням (що засвідчує договір оренди). Після війни багато кваліфікаційно-дисциплінарних комісій припинили свою роботу або працюють нерегулярно, наприклад, у Києві чи Харкові. Тому досить часто претенденти демонструють нам саме договір оренди. Так було і з Іваном Бакановим. Це його самостійне рішення», - сказав він. 

Зазначимо, Іван Баканов очолював СБУ з серпня 2019 року по липень 2022 року. Його призначив та звільняв з посади президент України Володимир Зеленський, з яким у минулому вони проживали у одному будинку в Кривому Розі на Дніпропетровщині. За освітою 48-річний посадовець — правник (отримав спеціальність «Суд, адвокатура і прокуратура»).

Указ Зеленського про звільнення Баканова містить згадку про статтю, на підставі якої його «усунуто від виконання обов'язків» — ст. 47 Дисциплінарного статуту ЗСУ. У статті ідеться про «неналежне виконання обов'язків».

Баканов призначив на посади в СБУ кількох осіб, які потім виявились агентами Кремля.

Реклама Google

Telegram Channel