Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Ольга Харлан допомогла Україні розгромити Узбекистан!

«Ви всі, мої дорогі, стали за мене, спасибі кожному. А наші бійці ЗСУ – це взагалі любов. Назавжди».

Фото із сайту isport.ua.

Ольга Харлан допомогла Україні розгромити Узбекистан!

Напередодні дискваліфікацію видатній українській спортсменці призупинили і надали автоматичний допуск в індивідуальних змаганнях до Олімпійських ігор 2024 в Парижі

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях вийшла до 1/8 фіналу командного турніру на чемпіонаті світу у Мілані.

Українки стартували з перемоги з рахунком 45:27 над командою Узбекистану.

У складі української команди виступають Ольга Харлан, Юлія Бакастова, Аліна Комащук та Олена Кравацька.

Напередодні Міжнародна федерація фехтування допустила українку Ольгу Харлан до змагань на чемпіонаті світу після дискваліфікації.

Більше того, Ольга Харлан отримала автоматичний допуск до Олімпійських ігор 2024 в Парижі. Про це їй у листі особисто повідомив резидент МОК Томас Бах: «Враховуючи вашу унікальну ситуацію, Міжнародний олімпійський комітет забронює для вас додаткове місце на Олімпійських іграх 2024 в Парижі на випадок, якщо вам не вдасться кваліфікуватися на змагання у період, що лишився попереду. Ми робимо цей унікальний виняток також через те, що процедури, які тривають, ніяк не компенсують кваліфікаційні бали, які ви втратили через дискваліфікацію».

Як відомо, 27 липня українську шаблістку Ольгу Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу з фехтування в Мілані за відсутність «прояву поваги» до росіянки після перемоги у двобої. Харлан на старті турніру перемогла росіянку Анну Смірнову 15:7 та після завершення бою відмовилася тиснути їй руку.

Ольга Харлан зворушливо відреагувала на рішення МОК про її допуск до Олімпійських ігор 2024 в Парижі.

«Це саме той момент, коли не бачиш надії, відчуваєш нестерпний біль і розпач, думаєш, що залишився зовсім один. А потім встає ціла багатомільйонна країна Героїв на твій захист і змінює все в твоєму житті.

Я знала, чим ризикую, але не очікувала, що це сколихне все українське суспільство і всі приєднаються до боротьби разом зі мною. Те, що відбувається зараз, точно увійде в історію. Це щось неймовірне.

Дякую кожному з вас. Дякую кожній організації моєї улюбленої України, хто став поруч зі мною. Дякую кожному, хто долучився і зробив свій важливий внесок у це рішення — НОК, Мінспорту, Вадиму Марковичу Гутцайту у спілкуванні з FIE та МОК. Українським та міжнародним медіа, які максимально поширили інформацію.

Десятки тисяч неймовірних українців, які словами підтримки і своїм шаленим тиском подіяли на те, що зараз сталося. Міжнародний олімпійський комітет дозволить мені виступити на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року незалежно від того, як завершиться моя кваліфікація. Дякую президенту МОК Томасу Баху.

Ви всі, мої дорогі, стали за мене, спасибі кожному. А наші бійці ЗСУ – це взагалі любов. Назавжди», – написала Харлан у Facebook.

До речі, після скандалу з Ольгою Харлан були змінені правила фехтування: традиційний ритуал наприкінці матчу з фізичним контактом між атлетами замінять привітанням на відстані. Це дозволить українцям не наближатися до росіян навіть якщо вони змагаються як нейтральні спортсмени.

P.S. Жіноча збірна України з фехтування на шаблях вийшла до 1/4 фіналу. Українки змогли вибити з розіграшу команду Італії, яка, маючи 4-й номер посіву, вважалася однією з фавориток турніру. Українські шаблістки на чолі з олімпійською чемпіонкою Ольгою Харлан здобули переконливу перемогу з рахунком – 45:34.

Чемпіонат світу з фехтування. Жіночий командний турнір, шабля. Чвертьфінал (30 липня):

Франція – Японія

США – Україна

Угорщина – Греція

Азербайджан – Республіка Корея

Читайте також: «Українські волейболісти обіграли Китай – 3:1».

Реклама Google

Telegram Channel