Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Найбільший захват викликає тягач Foden, який  запросто піднімає і опускає вантажівку DAF

Одна справа – побачити на відео, як техніка їде, інша – помацати її.

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Найбільший захват викликає тягач Foden, який запросто піднімає і опускає вантажівку DAF

Волонтери ГО «Справа громад» у Києві показують усім охочим військову техніку, яка вже готова вирушити в зону бойових дій

Це чергова партія вантажівок і тягачів, БПЛА, пересувні ремонтні майстерні та мобільний шиномонтаж. Машини, які «Справа громад» з Фондом Порошенка купують на військових складах у Європі, технічна команда приводить до ладу: ремонтує, міняє запчастини, фарбує і дооснащує.

Так зі звичайної вантажівки DAF роблять пересувні автомайстерні чи пункти управління для БПЛА Poseidon. А контейнери з-під снарядів, які постачають союзники по НАТО, перетворюються на шиномонтажну станцію або лазне-пральний комплекс. Десятки таких вкрай необхідних на фронті кунгів і вагончиків уже допомагають українським десантникам, артилеристам, розвідникам та іншим підрозділам бити ворога. А рахунок звичайних вантажівок, які Петро Порошенко передав у війська, вже йде на сотні.

Зі звичайної вантажівки DAF роблять пересувні автомайстерні чи пункти управління для БПЛА Poseidon.

Але найбільший захват у тих, хто приходить подивитися на техніку, викликає величезний тягач Foden – він запросто за лічені хвилини піднімає й опускає вантажівку DAF. Так само і на лінії фронту ці «малюки» невтомно допомагають хлопцям вантажити все, що треба – від снарядів до пошкодженої техніки. Перші важковаговики вже на фронті. Цей – поїде за кілька днів. Загалом подібних тягачів буде кілька десятків, і за ними вже черга.
Петро Порошенко ділиться емоціями від спілкування з людьми: «Діти захоплені. Тестують, як працює шиномонтаж – піднімають і опускають велетенське колесо. Пищать від задоволення, коли з Fodenа спускають DAF. Дітям не треба нічого пояснювати: знають, що ЗСУ – це наші герої. Розумітися на військовій техніці – це круто. Волонтерити та донатити – це «маст хев» («писк моди»). А дорослі на власні очі бачать, на що вони закидають гривні, які подвоюємо ми з Мариною, – пояснює Петро Порошенко.  – Почитати характеристики, побачити все наживо. Бо одна справа – побачити на відео, як техніка їде, інша – помацати її. Одним словом, дуже крута ініціатива від «Справи громад».

«Така нагода випадає раз в ніколи. Уже цього тижня ми завершуємо підготовку документів та інших позицій, які замовили бригади, і їдемо з усім на фронт. Тож поки є час, гляньте на техніку, яка вже незабаром буде працювати на нашу Перемогу», – запрошує Петро Порошенко киян та гостей міста. 

 

Читайте також: «У волинських Ківерцях активістів запрошують подискутувати».

Реклама Google
 

Telegram Channel