Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Чи відгадаєте, що сьогодні заховали волинські журналісти?

Читайте і спробуйте свої сили!

Фотоколаж із сайту volyn.com.ua.

Чи відгадаєте, що сьогодні заховали волинські журналісти?

Друзі, принцип нашої інтелектуальної вікторини нагадує «чорний ящик» із популярної гри «Що? Де? Коли?»

Тільки предмет чи зображення людини ми ховаємо в гарбуз (від початку повномасштабного вторгнення нелюдів-москалів наш добрий-предобрий гарбуз перетворився у грізний гранатобуз).

Отож, читайте і спробуйте свої сили!

Словник синонімів виручив нині команду з гучною назвою... «Дині»!

Виявляється, у «гарбузячому» конкурсі є дружний колектив знавців під таким колоритним йменням, який уже кілька турів поспіль лускає наші завдання, як білочка горішки. Щоправда, представлена команда у вікторині лише однією учасницею. Потрапить у призери – обов’язково розповімо про неї.

А зараз, за правилами конкурсу, нагадаємо запитання, відповідь на яке сьогодні й озвучимо.

«Гранатобуз із секретом» – 26 (2023)

Якщо частину назви політичної партії замінити на всім відомий союз, додати до цього дуже файну дівчину і приєднати суфікс – вийде слово-«протест». Саме його ми і заховали.

Що за слово знаходиться у гранатобузі?

Отож ліпимо відповідь: «За майбутнє» (партія) – НАТО (союз) – міс (дуже файна дівчина) – «ть» (суфікс) – вийде «Натомість» (слово-«протест» – протиставний сполучник, вживається у значенні «зате», «однак»).
Ну і як вам запитаннячко? Команда «Дині» нам зізналась, що лише заглянувши в Словник синонімів, вони знайшли початок слова, бо «міс» одразу впала в очі: «А «заМІСть» – це ж і «НАТОмість»!

Ну як тут не згадати не злим, а добрим словом Максима Рильського: «Не бійтесь заглядати у словник: це чистий яр, а не сумне провалля»!

Яке становище лідерів у вікторині «Гранатобуз із секретом» після 26 турівчитайте на сайті volyn.com.ua і фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу).
Нам же час знову вас інтригувати. Тож поїхали!

 

«Гранатобуз із секретом» – 28 (2023)

«Ізраїль», «кайданки», «валеріана», «ніхто не чекає», «антибджоляр, хоч і медом маже», «співачка», «Грузія», «брат», «нахаба»...

Чию світлину ми сьогодні заховали у гранатобузі?

Відповідь треба надіслати до 23 серпня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

А історії, як знаходили відповідь (що вразило, які були труднощі, хто допоміг розгадати), надсилайте на електронну адресу [email protected].

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Читайте також: «Волинський воїн на передовій: «Вірю у Смерть, бо я її бачив, коли закривав очі загиблим побратимам...».

Реклама Google

Telegram Channel