Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Підказуємо, як  нарізати цибулю... без сліз

Смачного! І ніяких сліз!

Фото із сайту 24tv.ua.

Підказуємо, як нарізати цибулю... без сліз

Цибуля містить у своєму складі речовину, яка називається «лакриматор». Під час нарізання лакриматор випаровується та проникає в очі людини, через що виділяються сльози.

Пропонуємо вам дієві способи від професійних кухарів, що полегшать вам приготування страв, у яких використовується цей інгредієнт, адже від такої проблеми потерпає чимало господинь. На щастя, овоч, який змушує вас плакати, можна «нейтралізувати» за допомогою підручних засобів.

Перший спосіб – найлегший, найбільш відомий і поширений: швидко промити вже очищену цибулю холодною водою і лише потім різати її. На жаль, це не всім допомагає, принаймні не завжди, адже має значення ще й сорт цибулі.

Другий спосіб – очистити цибулину від лушпиння, після чого відправити її в морозильну камеру хоча б на п'ять хвилин.

Є ще один варіант, який вважають доволі дієвим. Третій спосіб – посипати обробну дошку тонким шаром солі. Вона нейтралізує речовини, що доводять вас до сліз.

Четвертий, найбільш оригінальний і несподіваний спосіб – перед нарізанням цибулі покласти до рота кілька... сірників. Кажуть, що сірка, яку вони містять, допоможе не плакати в процесі нарізання овоча.

Читайте також: «Серпень – сезон золотих яблук: найкращі рецепти».

Реклама Google

Telegram Channel