Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
Просять підтримати хоча б молитвою: у видатного українського тренера – страшна хвороба

Дай Боже Вам здоров’я, Тренере!

Фото із сайту xsport.ua.

Просять підтримати хоча б молитвою: у видатного українського тренера – страшна хвороба

«Синьо-жовта» біатлонна родина стикнулася з бідою

У провідного тренера з біатлону, професор Національного університету фізичного виховання і спорту України 72-річного Василя Павловича Карленка – четверта стадія раку легень.

По біду першою розповіла володарка першої української олімпійської медалі в біатлоні – бронзова призерка Олімпіади-94 в Ліллехамері Валентина Цербе-Несіна: 

«Три місяці йде боротьба за життя!

Василь Карленко потребує нашої молитви. 

Василь Павлович не просить фінансової допомоги. Він категорично був проти моєї ініціативи щодо збору коштів («допомагайте армії, вдовам та сиротам» – такий його меседж) … Він дякує федерації біатлону України (Іван Крулько, Роман Бондарук) та колегам з міністерства (Сергій Седнєв, Тамара Мартинова, Ігор Ярмош) за вагому фінансову допомогу!

Але я не можу по-іншому. Наша родина біатлону саме унікальна в своїй єдності. Ми дружній тандем (керівні органи – тренер – спортсмен – вболівальник – батьки спортсменів).

Василь Карленко - людина з великої літери, яка зробила свій внесок в розвиток українського біатлону. Це «ходяча енциклопедія» та людина-компʼютер! Особисто як спортсмен, згодом він тренер національної команди УРСР та незалежної України. Це і аналітика, облік та аудит, аналіз та ґрунтовне дослідження тощо…

Ми памʼятаємо мить, коли зимою його знаменита шапка полетіла вгору і тріумф від перемоги жіночої команди!

Зараз він бореться за життя і пише книгу про наш біатлон з нагоди 60-річчя нашого улюбленого виду спорту.

Онкологія, 4 стадія... Бракує слів щось писати далі...

Тому я прошу вашої молитви і для бажаючих допомогти фінансово – реквізити його картки (ми відкрили її виключно для фінансової допомоги). 

Василь Павлович настільки скромна людина, що про хворобу весь цей час тримав в таємниці… Суха статистика цих місяців: обстеження та лікування протягом трьох місяців, а ще мінус 13 кг…

Хвороба невблаганно шкодить його легені!

Вірю в нашу молитву та наша віра має додати сил Василю Павловичу. 

Номер нової картки

5167 8032 4448 4197

Дякую всім!».

Наша довідка:

Василь Павлович Карленко (нар. 1 листопада 1950; Богуслав, Україна) — український радянський біатлоніст, член збірної України та СРСР в 1969—1978 роках. Кандидат педагогічних наук, професор кафедри легкої атлетики, зимових видів та велосипедного спорту Національного університету фізичного виховання і спорту України. Колишній головний тренер збірної команди України з біатлону. Почесний член Національного олімпійського комітету України, віце-президент Федерації біатлону України.

Читайте також: «Гроші за продану на аукціоні ляльку Барбі Ольги Харлан отримає одна з клінік Волині».

Реклама Google

Telegram Channel