Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Володимирський район матиме дві кластерні лікарні

Фото ілюстративне / YouTube.

Володимирський район матиме дві кластерні лікарні

 Минулого понеділка було прийнято рішення про те, що кластерними стають дві лікарні у Володимирському районі: КНП «Нововолинська центральна міська лікарні» і КП «Володимирське територіальне медичне об’єднання»

Як відомо, питання  про отримання статусу кластерної лікарні одним із названих медичних закладів набуло резонансу й дискусійності ще рік тому. Його обговорення відбувалося від найвищих, міністерських кабінетів - до сесійних залів міських і районних обранців. І набуло вже своєрідного змагання від колективами: яка лікарня краща?

Спочатку шальки терезів схилялися до того, що за більшістю показниками шахтарське місто йшло попереду. Потім володимирчани почали швидкими темпами вирівнювати ситуацію. На їхню користь працювало те, що це – районний центр. Згодом почали розглядати навіть як варіант об’єднання двох лікарень.

Депутати Нововолинської міської ради прийняли звернення до міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, голови профільного комітету Верховної Ради України Михайла Радуцького та інших високопосадовців про необхідність створення спеціальної комісії з визначення кластерної спроможності двох медичних закладів. До вирішення проблеми активно долучився народний депутат Ігор Гузь. Перед прийняттям остаточного рішення у нововолинську лікарню два місяці тому приїжджав навіть міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Ігор Гузь, коментуючи це, зазначив, що міністр прислухався до аргументів волинян – і це правильно. Він не сумнівається, що обидва заклади доведуть  на ділі свою спроможність виконувати всі поставлені завдання. Але найголовніше, що від цього виграють громади обох міст.

Читайте також: Коронавірус не страшний: Волинь отримала апарати штучної вентиляції легень.

Реклама Google

Telegram Channel