Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Колках відбувся велозаїзд «Крути педалі» на 50 роверах

У громаді відсутній громадський транспорт, тому велосипед - чи не єдиний спосіб доїзду у будь-яку точку села.

Волинь-нова

У Колках відбувся велозаїзд «Крути педалі» на 50 роверах

Усіх активні, які люблять їздити на велосипеді, а також всіх любителі здорового способу життя, які підтримують цей екологічний транспортний засіб корисно та цікаво провели день у селищі Колки, що на Волині

БФ «Рокада» Волинь влаштував масовий велопробіг. Велосипедисти рухалися вулицями Шкільна, Грушевського та Волі.

Участь у заході узяло близько 50 осіб, зокрема, близько двох десятків школярів, представники влади, благодійних організацій, громадськості, а також ВПО, які проживають у прихистку в громаді та поза її межами. З вітальними словами виступили очільник громади Палінкевич Олександр, начальник відділу освіти Колківської селищної ради Леонід Новак, фахівець з питань управління та координації місць компактного поселення Львівського офісу УВКБ ООН Олена Партика, менеджерка з питань захисту благодійного фонду «Рокада» на Волині Ольга Голіцина-Чазова.

 

 Також під час заходу відбулася урочиста передача велосипедів та інвентарю для них для благодійного фонду «Грін Лайт Хелп», який опікується внутрішньо переміщеними особами, котрі проживають у прихистку у Колках. Для потреб ВПО було передано 9 велосипедів, 2 дитячі велокрісла, 9 шоломів безпеки та інструменти для обслуговування велосипедів. До того ж представниці фонду передали велопарковки Колківській громаді, адже у ТГ велосипеди - це основний засіб пересування. 

Нині у громаді проживає 800 ВПО і діє один прихисток для переселенців. У громаді відсутній громадський транспорт, тому велосипед - чи не єдиний спосіб доїзду у будь-яку точку селеа.

 

 Саме тому СССМ-командою благодійного фонду «Рокада» був зреалізований громадський проєкт з велотранспортом на підтримку ВПО, приймаючої громади і благодійників, які допомагають переселенцям. А нинішній велозаїзд став ще одим кроком для інтеграції внутрішньо переміщених осіб у приймаючу громаду.

Інтеграційний захід організований БО «БФ «Рокада» за підтримки Колківської селищної ради, БО «БФ «Грін Лайн Хелп», агенції ООН у справах біженців (УВКБ ООН). 

 

 

Реклама Google

Telegram Channel