Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Мінкульт закликав українців не просувати російський серіал «Слово пацана»

«Закликаємо лідерів думок і кожного громадянина України усвідомлено ухвалити рішення і назавжди припинити споживання російського продукту».

Фото ВЗ.

Мінкульт закликав українців не просувати російський серіал «Слово пацана»

Міністерство культури та інформаційної політики закликало українців не популяризувати російський пропагандистський серіал «Слово пацана». Лідерів думок, які продовжують поширювати ворожий контент, закликали припинити «підігрувати» окупантам

Як йдеться в заяві пресслужби, захист України покладено не тільки на ЗСУ, а й на кожну людину. Всі, хто вибирає український контент, а не російський, також чинить опір ворогові.

«В українському інтернет-просторі, зокрема серед підлітків, поширюється серіал російського виробництва, який прямо поширює насильство, кримінал і естетику, притаманну країні-агресорці. Він містить ворожу пропаганду, побутування якої в Україні в умовах війни неприпустимо», — йдеться в заяві, пише ВЗ.

Відзначається, що російський контент не транслюється на офіційних українських платформах, тому знайти його можна на піратських і російських ресурсах, що є незаконними діями. Вже 22 таких медіасервіси включені до переліку тих, які не можуть транслюватися в Україні.

«Для інформаційної безпеки нашої держави важливо припинити поширення російського контенту через піратські та офіційні платформи ворога, щоб запобігти впливу російських інформаційно-психологічних операцій на українців, а особливо підлітків», — йдеться у повідомленні.

Водночас блогери, як йдеться у заяві, продовжують просування ворожого контенту, свідомо чи несвідомо, підіграють окупантам. Адже споживаючи і поширюючи продукт, вироблений державою-агресором, вони побічно долучаються до фінансування армії рф. Тому через просування культури ворога гинуть наші люди — і військові, і цивільні.

«Закликаємо лідерів думок і кожного громадянина України усвідомлено ухвалити рішення і назавжди припинити споживання російського продукту. Ми повинні бути єдиними у своїй позиції. Пам’ятаємо, що, пускаючи російський контент в наш інформаційний простір, ми програємо. Наша велика перемога складається з невеликих виборів на користь України», — йдеться у заяві Мінкульту.

Реклама Google

Telegram Channel