Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Волині пройшов рейд на рибних браконьєрів

Порушень чинного законодавства не виявили.

Фото: facebook.com.

На Волині пройшов рейд на рибних браконьєрів

7-8 грудня 2023 року волинські рибоохоронці з працівниками Держпродспоживслужби у Волинській області провели спільні рейди на ринках м.Луцька, м.Рожище, м.Володимира та м.Нововолинська

Під час рейдів перевірялась законність вилучення з природного середовища, дотримання порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного світу, особливо об’єктів занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Також здійснено моніторинг цін на живі, охолоджені водні біоресурси та продукти їх перероблення: солена, в’ялена, морожена риба. Надано роз’яснення щодо порядку реєстрації оператором ринку харчових продуктів та відповідно процедури реєстрації.

Під час рейдів порушень чинного законодавства щодо порядку придбання та збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного світу, безпечності та окремих показників якості харчових продуктів не виявлено.

Одночасно проводилась масово-роз’яснювальна робота з продавцями щодо заборони продажу риби занесеної до Червоної книги України.

Закликаємо громадян бути пильними та не купувати рибу, яка продається на стихійних ринках без відповідних документів, невідомого походження та невстановленої якості, адже вона може бути шкідливою та смертельно небезпечною!

Довідкова інформація:

Нагадуємо, що купівля риби невідомого походження та не встановленої якості може загрожувати здоров’ю громадян.

Стаття 88-1 КУАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Згідно Правил любительського і спортивного рибальства - любительське рибальство дозволяється здійснювати рибалкам безоплатно у порядку загального використання водних біоресурсів для особистих потреб (без права реалізації).

Читайте також: У місті на Волині недоліки на водопроводі усувають за допомогою спецобладнання.

Реклама Google

Telegram Channel