Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Зупинилося серце єдиного на планеті 4-разового чемпіона світу з футболу

А ще Маріо Загалло – перший, хто виграв ЧС як футболіст і тренер.

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

Зупинилося серце єдиного на планеті 4-разового чемпіона світу з футболу

6 січня відійшов у вічність легендарний бразильський експівзахисник та колишній головний тренер команди Маріо Загалло (1931–2024)

Його називали Професором за неймовірну тактичну грамотність, а ще – Старим вовком через наявність у повному імені слова Лобо (Маріо Хорхе Лобо Загалло), яке означає «вовк». Насправді ж, для бразильського футболу Загалло назавжди залишиться одним із титанів, які кували славу «селесао»…

Про цю трагічну звістку повідомили офіційні ресурси бразильської конфедерації футболу (CBF).

«Із глибоким смутком повідомляємо вам про смерть нашого вічного чотириразового чемпіона світу Маріо Хорхе Лобо Загалло. Відданого батька, люблячого дідуся, турботливого тестя, вірного друга, професіонала й чудової людини.

Великий кумир, патріот своєї країни, який залишив нам у спадок великі досягнення.

CBF і бразильський футбол оплакують смерть однієї з його найбільших легенд, Маріо Загалло.

CBF висловлює свою солідарність з його сім'єю та вболівальниками в цей час скорботи з приводу відходу футбольного кумира нашої країни», – йдеться в повідомленні.

Після фіналу ЧС-1994 його носили на руках. Фото – AFP via Getty Images.
Після фіналу ЧС-1994 його носили на руках. Фото –  AFP via Getty Images / KIM JAE-HWAN.

 Легендарний Маріо Загалло помер у віці 92 років.

У якості професійного футболіста він відзначався виступами за «Фламенго» та «Ботафого», і, звичайно, збірну Бразилії.

У складі головної команди країни Маріо вигравав чемпіонати світу 1958 у Швеції та 1962 року в Чилі як гравець, а також повторив це досягнення в 1970 у Мексиці та 1994 роках у США як тренер, і таким чином став єдиним чотириразовим володарем Кубка світу з футболу.

Окрім цього, Загалло встиг попрацювати керманичем «Ботафого», «Флуміненсе», «Фламенго», «Аль-Хіляля», «Васко да Гами», «Бангу», «Португези» та збірних Кувейту, Саудівської Аравії й ОАЕ, що принесло йому дві Копа Америка (Бразилія – 1997, 2004), чемпіонства Бразилії («Ботафого» – 1967/68), Саудівської Аравії («Аль-Хіляль» – 1978/79) та два Кубки конфедерації (Бразилія –1996/97, 2004/05).

У 2021-му, коли Професору виповнилося 90 років, він отримав спеціальне послання від Пеле, який залишив світ у грудні 2022-го: «Колись ми були партнерами по команді. Колись ми були суперниками. Колись я був твоїм гравцем, а ти був моїм тренером. Але перш за все ми завжди були великими братами. Ти – лідер, наставник, кумир та друг із величезним серцем, якого бразильський футбол ніколи не забуде».

Читайте також: Тренер воротарів збірної України: «95-й квартал – це купа дебілів на сцені».

Реклама Google

Telegram Channel