Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Землю накриває сильна магнітна буря: скільки вона триватиме

Загалом це буде вже п'ята магнитна буря в Україні за січень.

Фото ілюстративне.

Землю накриває сильна магнітна буря: скільки вона триватиме

В світі очікується потужна магнітна буря. Вона буде доволі нетривалою – лише один день. Україну це явище накрило вже 21 січня

 Також фахівці заспокоюють – буря буде не лише нетривалою, але й останньою у січні. 

Про це повідомляють експерти з Meteoagent, пише Oboz.ua.

Загалом це буде вже п'ята магнитна буря в Україні за січень. Проте експерти попередили, що інтенсивність останньої бурі буде дуже потужною порівняно з іншими.

Магнітні бурі та самопочуття пов'язані?

Почути відповіль на це питання від вчених поки що не можна – єдиної думки щодо того, чи дійсно магнітні бурі можуть впливати на самопочуття, в науковій спільноті немає. З іншого боку – а чи буває дим без вогнища? Більшість людей, в тому числі і фахівців,  впевнена, що магнітні бурі погано позначаються на самопочутті деяких людей.

У лікарів є таке поняття: «метеозалежна людина». Це означає, що фізичний стан особи може значно змінюватись від будь-яких метеоролічних явищ. В першу чергу маються на увазі зовнішний тиск та вологість атмосфери. Проте медики кажуть, що практично всі метеозалежні люди відчувають й магнітні бурі. Скаржаться, зокрема на головний біль, мігрені, втому та підвищений тиск. 

Деякі дослідники погоджуться, що геомагнітний вплив на людину – це реальність. Інші вважають наявні докази недостатніми, а заяви своїх опонентів безпідставними. Є дослідження, яке виявило зв'язок між геомагнітною активністю та ризиком інсульту. Але навіть його автори визнають, що проблема потребує подальшого вивчення.

Читайте також: «21 січня: яке сьогодні свято й що не можна робити».

Реклама Google

Telegram Channel