Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У місті над Лугою створять безпечний простір для жінок

Учасники заходу

Фото: фейсбук.

У місті над Лугою створять безпечний простір для жінок

Сьогодні, 8 лютого, у молодіжному центрі Володимира відбулась зустріч із представниками управлінь, дотичних до реалізації відповідного проєкту.

Заступник міського голови Андрій Гудим зауважив, що  роботи в рамках проєкту «Володимир – територія, безпечна для жінок та дівчат» розпочали  ще у жовтні минулого року, завдяки співпраці з ГО «Розвиток Волині».

Про це повідомляє Володимирська міська рада.

У підсумку напрацьовано ряд ініціатив: від вироблення поліграфічної продукції - до встановлення камер відеонагляду для створення безпечного простору для жіноцтва.

Керівниця центру соціальних служб Вікторія Юхимюк розповіла, що в рамках проєкту у навчальних закладах Володимир-Волинської територіальної громади було проведено 10 тренінгів з реалізації інформаційної кампанії з протидії домашньому насильству та булінгу, а також відбулось 20 індивідуальних консультацій представників соціально вразливих категорій населення. 

Метою проведення аудиту безпеки було виявлення найслабкіших місць, прогалин у системі безпеки території громади. Для цього опрацьовували наявні статистичні дані, проводили бесіди з мешканцями та гостями громади, безпосередньо обстежували окремі ділянки, які можуть бути небезпечними, проводили фото- і відеофіксацію.

Для визначення місць можливих нападів у нічну пору брались до уваги малолюдність території, недостатність освітлення, наявність старих дерев чи великих масивів, зарослих кущами, парканів поблизу тощо. Проаналізували роботу громадського транспорту. Хоч у місті і наявне регулярне транспортне сполучення, та у віддалені крайні точки (як-от на вул. Будівельну та район цукрового заводу) після 21.00 добратись можна лише власним транспортом або ж на таксі.

У результаті аналізу ризиків, з якими може зіткнутись дівчина або жінка будь-якого віку, було розроблено два пішохідних маршрути. Один – від зупинки громадського транспорту на цукровому заводі до амбулаторії на вул. Луцькій, 230. Другий маршрут веде від вулиці Драгоманова, поруч зі стадіоном «Олімп», вздовж паркової зони до території ліцею № 2. Саме на цих двох ділянках завдяки проєкту встановлені відеокамери та додаткове освітлення.

Робоча група обговорила проведену у проєкті роботу, переглянула презентацію результатів аудиту безпеки території громади. Представники національної поліції підтвердили важливість встановлення камер відеонагляду, адже саме завдяки цим технічним пристроям вдається відчутно прискорити пошук і затримання злочинців, як це було днями після спроби зґвалтування дівчини на вул. Незалежності.

Андрій Гудим повідомив, що нині працюють над створенням двох соціальних відеороликів щодо протидії насильству, які розповсюдять соціальними мережами та продемонструють у навчальних закладах громади. Уже виготовлені інформаційні буклети також поширять по закладах освіти. У них детально розписані ознаки кожного з видів насильства, а також вказані номери телефонів гарячих ліній профільних служб.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel