Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Польські фермери поблизу Волині знову вийшли із плакатами з пропутінськими гаслами

Здуріти можна: «путін, наведи порядок і в Україні, і в Брюсселі, і з нашими урядовцями».

Фото із сайту wyborcza.pl.

Польські фермери поблизу Волині знову вийшли із плакатами з пропутінськими гаслами

А якщо путін справді до них прийде? Панькатися ж не буде

На акції протесту польських фермерів у прикордонному селі Зосині, що в Люблінському воєводстві, 24 лютого знову з’явились плакати з пропутінськими гаслами, від яких організатори відхрещуються.

Про це, як пише «Європейська правда», повідомила радіостанція RMF FM.

Плакати суперечливого змісту з’явились під час візиту до Зосина міністра сільського господарства Польщі Чеслава Секєрського.

Їхній зміст збігався зі змістом гучного плакату з акції протесту в Гожичках у Сілезькому воєводстві, де було написано: «путін, наведи лад із Україною, Брюсселем і нашими правителями».

Веслав Гринь, представник асоціації «Ошукане село», яка організовує протести фермерів, заявив RMF FM про непричетність до вивішування провокаційних плакатів.

Здуріти можна: «путін, наведи порядок і в Україні, і в Брюсселі, і з нашими урядовцями».
Здуріти можна: «путін, наведи порядок і в Україні, і в Брюсселі, і з нашими урядовцями». 20 лютого 2024 року. Фото із сайту wyborcza.pl.

 «Приїжджають хлопці – я не знаю, з яких організацій, – які хочуть нашкодити фермерській громаді. Це не хтось із наших. Хтось приїжджає і хоче показати себе», – запевнив Гринь і додав, що фермери швидко зірвали плакати з провокаційними написами.

Як повідомлялось, фермеру, який у вівторок під час акції протесту вивісив плакат з гаслом «путін, наведи лад із Україною, Брюсселем і нашими урядовцями», були пред'явлені офіційні звинувачення. Йому загрожує до 5 років ув'язнення.

Наша довідка:

Зосин – село в Польщі, у гміні Городло Грубешівського повіту Люблінського воєводства, що пролягає над берегами річки Західний Буг (знаходиться приблизно за 5 км від Устилуга Волинської області). Населення – 209 осіб. На території села розташована найсхідніша точка Польщі, що міститься на вигині Західного Бугу.

Читайте також: Луцька художниця створила картину про висипане на «Ягодині» зерно.

Реклама Google

Telegram Channel